Negujmo svojo cvetlico!

datum: 31.03.2023
kategorija: Novice

Gledališčniki Osnovne šole Danila Lokarja pod vodstvom Petra Avbarja so sinoči, za vabljene goste, v Dvorani prve slovenske vlade predpremierno uprizorili Malega princa. Izjemno barvita in hkrati minimalistična predstava je navdušila. Nocojšnja premiera je že v celoti zasedena. Nove ponovitve se obetajo v mesecu maju.

tPeter Avbar tudi pri ustvarjanju nove predstave ohranja svoj prepoznavni umetniški vtis – minimalistična scenografija in kostumografija ter bogata in barvita glasbeno-igralsko-tehnična izvedba, vse skupaj pa začinjeno z izvirnimi idejami, ki odlično simbolno ponazarjajo sporočilo o bistvu, ki je skrito očem... Tokrat se je lotil svetovno znane in največkrat citirane zgodbe, enega najbolj prevajanih in prodajanih literarnih del nasploh, Malega princa. Besedilo odrske priredbe skoraj v celoti povzema literarno delo francoskega pisatelja in pilota Antoina de Saint-Exuperya. Čeprav je zgodba zelo znana, izvedba s sijajno igro in koreografijo, odličnimi songi in Petrovim minimalističnim režijskim pristopom gledalca ohranja v napetem pričakovanju vse do konca ter še poudari pomembna sporočila Malega princa, otroka, ki potuje prek sedmih planetov, prek mnogih izkušenj in spoznaj, v iskanju tistega, kar se skriva v srcu …

 

tČestitke vsem, ki sodelujejo pri predstavi – igralcem, pevskemu zboru, plesalcem, izdelovalcem kostumov – Male prince, vlogo si deli kar 15 otrok, povezujejo prepoznavni pisani šali – koreografom, scenografom in drugim odrskim delavcem – odlično je ponazorjeno popotovanje Malega princa in nato njegova vrnitev na svoj mali planet z vrtnico in tremi vulkani. Predvsem pa čestitke režiserju, scenaristu in osrednjemu gledališkemu mentorju na Osnovni šoli Danila Lokarja (in širše) Petru Avbarju.

Današnje tri predstave so v celoti zasedene. Nato se ekipa pripravlja na dva tekmovalna nastopa, ponovne ponovitve pa se obetajo v maju.