Utrip z delavnic

Dijaki bi imeli kino
Dijaki Srednje šole Veno Pilon, ki so se delavnice udeležili malo pred maturantsko četvorko, so kljub mladostni razigranosti in pričakovanju prijetnih dogodkov, o svojem kraju razmišljali konstruktivno.
Na Brjah zadnja delavnica – udeleženci predvsem krajani KS Gaberje in KS Brje
Lepo urejena nova seminarska soba v Učnem centru Brje je na zadnjo delavnico v okviru projekta Moja pobuda privabila nekaj več kot 10 občank in občanov z območja Vipavski griči.
Na Colu tehtali o izvedljivosti pobud
Osme delavnice v okviru projekta Moja pobuda, ki je 17. maja 2016 potekala na Colu, se je udeležilo okoli 10 občank in občanov.
Kakovostne pobude z območja Ajdovščina – mesto
Največje od šestih območij, na katera je za potrebe participativnega proračuna razdeljena občina, se na delavnici ni moglo pohvaliti ravno z veliko udeležbo. So bile pa zato pobude tistih, ki so na delavnico prišli, toliko bolj kakovostne.
V Lokavcu delavnica z največjim odstotkom mladih doslej
Na območju Dolina – vzhod je bila to že druga delavnica. Kljub nekoliko manjšemu številu udeležencev pa pobude niso veliko zaostajale za tistimi v Budanjah, kjer je bila prva delavnica s tega območja.
Prelepa športna dvorana Doma krajanov Cesta privabila več občank kot občanov
Če so prve štiri delavnice v okviru projekta Moja pobuda potekale v pretežno moški zasedbi, je bilo na peti drugače. Prevladovale so občanke.
Na območju Dolina – zahod si želijo več obsežnejših infrastrukturnih projektov
Na delavnici, ki se je je udeležilo več kot 30 občank in občanov, razprava ni potekala le o participativnem proračunu ampak tudi o drugih, obsežnejših pobudah krajanov.
Budanje: neformalno druženje se je nadaljevalo tudi po koncu delavnice
Udeležba na tretji delavnici o participativnem proračunu v Budanjah je bila najvišja doslej. Predlagane pa so bile pobude s področij izobražeanja, kulturne dediščine, ureditve prostora, gradnje skupnosti in športa.
Delavnica na Planini združila vse tri generacije
Na drugi delavnici v okviru projekta Moja pobuda, ki je 9. maja 2016 potekala na Planini, so se prvič zbrali predstavniki vseh treh generacij. Kot udeleženci, so bile pestre tudi predlagane pobude.
Za nami je prva delavnica, na Predmeji
To pa ni edina delavnica, ki bo potekala na Območju 2: Gora. Nova priložnost za udeležbo bo 17. maja na Colu.