SOPOTNIKI, brezplačni prevozi za starejše

datum: 31.07.2018
kategorija: Druge javne objave

V občini Ajdovščina je septembra 2018 zaživela storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki starejšim zagotavlja višjo kakovost življenja. Storitev izvaja Zavod Sopotniki v sodelovanju z Občino Ajdovščino in Zavodom za šport Ajdovščina.

Občina Ajdovščina je prepoznala skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Poleg prevozov starostnikom zagotovljamo tudi spremstvo prostovoljca, ki jih po potrebi pospremi k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, ga počaka in odpelje nazaj domov. 

Za starejše:

Za rezervacije prevozov lahko starostniki, nad 65 let, ki ste v penziji, pokličete Sopotnike od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, na:

051 33 99 44

Ob rezervaciji prevozov povejte kdo ste, kam ste namenjeni, kdaj potrebujete prevoz, koliko časa bo opravek trajal, ali pri tem potrebujete spremstvo in ali potrebujete tudi prevoz nazaj domov.

Poleg prevozov znotraj občine Ajdovščina zagotavljamo prevoze do bolnišnice v Šempetru in v Vipavo.

Za rezervacijo prevozov se je potrebno naročiti vsaj teden dni vnaprej. Ta način omogoča zagotavljanje prevoz kar največjemu številu ljudi. Prevozi se opravljajo od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Ob vikendih in praznikih se ne vozi.

Sopotniki smo več kot prevoz. Na poti starostnikom delamo družbo, za vas bodo poskrbeli prijazni prostovoljci.

Prostovoljci, vabljeni k prijavi!

Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in druge obveznosti lahko uskladijo s prostovoljskim delom.

Če radi pomagate, vozite in se pogovarjate s starejšimi, vas vabimo, da postanete del super ekipe. Brez skrbi, preden boste šli samostojno na teren, vas bomo počasi uvedli in ti bomo vseskozi na voljo.

Delo prostovoljcev je preprosto in lepo:

-          po razporedu voženj z namenskim službenim vozilom odpeljete starejše po opravkih;

-          med prevozom se pogovarjate, izmenjate izkušnje, nasvete, zgodbe in po potrebi nudite spremstvo.

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci – vozniki, prosimo, pišite na info@sopotniki.org. Vabljeni!

Klice starejših, prevoze in delo prostovoljcev usklajuje koordinator enote, ki je od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, prisoten na Zavodu za šport.

Več o nas, vabljeni, da si prebereta na:

www.sopotniki.org

www.facebook.com/sopotniki