SOPOTNIKI, brezplačni prevozi za starejše

datum: 31.07.2018
kategorija: Druge javne objave

V občini Ajdovščina bo 10. septembra 2018 zaživela storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki starejšim zagotavlja višjo kakovost življenja. Storitev bo izvajal Zavod Sopotniki v sodelovanju z Občino Ajdovščino in Zavodom za šport Ajdovščina.

Občina Ajdovščina je prepoznala skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Poleg prevozov starostnikom zagotovljamo tudi spremstvo prostovoljca, ki jih po potrebi pospremi k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, ga počaka in odpelje nazaj domov. 

Za starejše:

Za rezervacije prevozov boste lahko starostniki, nad 65 let, ki ste v penziji, poklicali Sopotnike OD 10. SEPTEMBRA 2018, od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, na:

051 33 99 44

Ob rezervaciji prevozov boste povedali, kdo ste, kam ste namenjeni, kdaj potrebujete prevoz, koliko časa bo opravek trajal, ali pri tem potrebujete spremstvo in ali potrebujete tudi prevoz nazaj domov.

Poleg prevozov znotraj občine Ajdovščina bomo zagotavljali prevoze do bolnišnice v Šempetru in v Vipavo.

Za rezervacijo prevozov se bo potrebno naročiti vsaj teden dni vnaprej. Ta način omogoča, da bomo zagotavljali prevoz kar največjemu številu ljudi. Prevoze bomo prav tako zagotavljali od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Ob vikendih in praznikih ne bomo vozili.

Sopotniki smo več kot prevoz. Na poti bodo starostnikom delali družbo in bodo za vas poskrbeli prijazni prostovoljci.

Prostovoljci, vabljeni k prijavi že sedaj!

Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in druge obveznosti lahko uskladijo s prostovoljskim delom.

Če radi pomagate, vozite in se pogovarjate s starejšimi, vas vabimo, da postanete del super ekipe. Brez skrbi, preden boste šli samostojno na teren, vas bomo počasi uvedli in ti bomo vseskozi na voljo.

Delo prostovoljcev je preprosto in lepo:

-          po razporedu voženj z namenskim službenim vozilom odpeljete starejše po opravkih;

-          med prevozom se pogovarjate, izmenjate izkušnje, nasvete, zgodbe in po potrebi nudite spremstvo.

PRVO USPOSABLJANJE BO 6. SEPTEMBRA, OD 9. DO 11. URE, V MKC HIŠA MLADIH.

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci – vozniki, prosimo, pišite na info@sopotniki.org. Vabljeni!

Klice starejših, prevoze in delo prostovoljcev bo usklajeval koordinator enote, ki bo od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, prisoten na Zavodu za šport.

Več o nas, vabljeni, da si prebereta na:

www.sopotniki.org

www.facebook.com/sopotniki