Območje 1: Ajdovščina - mesto

Mesto glasovanja:

  • Dom krajanov Ajdovščina, Prešernova 26

Mesto glasovanja odprto:

  • V četrtek, 14. junija 2018, od 17:00 do 19:00 in
  • v nedeljo, 17. junija 2018, od 8:00 do 12:00.

Pobude, o katerih se glasuje:

Zaporedna številka: 1:

Ime projekta: Umovadnica − zbirka nalog za urjenje pozornosti, spomina, mišljenja (1.500 brošur, 10 delavnic)

Kratek opis projekta: Umovadnico bi pripravil strokovnjak s področja kognitivne in vedenjske nevrologije. Vsebina: vaje za izboljšanje pozornosti, spomina, učenja, reševanja problemov. Izvajanje vaj ohranja možgane, izboljša umsko funkcioniranje in kvaliteto življenja. Zbirka vaj bo razdeljena starejšim občanom, prikaz reševanja vaj bo na delavnicah.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €

Zaporedna številka: 2:

Ime projekta: Kamniti pitnik

Kratek opis projekta: Pitniki kot del opreme trgov in parkov v občini Ajdovščina imajo tako uporabno kot estetsko funkcijo, hkrati pa se navezujejo tudi na zgodovinska izročila. V današnjem času postajajo nepogrešljiv element opreme urbanega prostora. Pobuda predlaga postavitev estetskega pitnika na primerni lokaciji v mestu.

Ocenjena vrednost: do 5.800 €

Zaporedna številka: 3:

Ime projekta: Otroško igrišče Grivče z odkupom zemljišča

Kratek opis projekta: Povsod na območju Ajdovščine so urejena lepa igrala, občutno pa jih primanjkuje v Grivčah, kjer trenutno živi veliko majhnih otrok. Igrala bi otrokom omogočila več gibanja, druženja in kakovostnega preživljanja prostega časa.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €

Zaporedna številka: 4:

Ime projekta: Protokolarno darilo občine Ajdovščina − ilustrirana knjiga za otroke Teodozijev dan v mestu ob Mrzli reki

Kratek opis projekta: Protokolarno darilo občine Ajdovščina: izdaja poučne ilustrirane knjige za otroke in odrasle z naslovom Teodozijevi dnevi v mestu ob Mrzli reki. Duhovita in poučna zgodba, ki se bo naslanjala na preverjene zgodovinske izsledke o Teodozijevem bivanju v Vipavski dolini, bo pripovedovala o njegovih aktivnostih ob Mrzli reki.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €

Zaporedna številka: 5:

Ime projekta: Postavitev letnega paviljona v mestnem parku v Šturjah

Kratek opis projekta: Postavitev paviljona bo prispevala k prepoznavnosti kraja in parka ter h kvalitetnejšemu načinu izkoriščanja prostega časa krajanov in naključnih obiskovalcev. S postavitvijo brvi čez Hubelj dobimo obisk mamic z otroki, starejših … Potencial ozaljšanega botaničnega vrta, z novo hortikulturno ureditvijo parka bo pozitivno deloval v prostoru.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €

Zaporedna številka: 6:

Ime projekta: Mala marioneta v podobi Milana Klemenčiča (kot spominek občine Ajdovščina ) − 100 lutk

Kratek opis projekta: Inovativen kulturno-zgodovinski spominek občine Ajdovščina, kot prispevek k ohranjanju spomina na začetek slovenskega lutkarstva, ki se je leta 1910 začelo v Šturjah z uprizoritvijo Klemenčičeve prve marionetne predstave. Spominek predstavlja marioneto s karikirano podobo Milana Klemenčiča.

Ocenjena vrednost: do 11.000 €

Zaporedna številka: 7:

Ime projekta: Ureditev gorsko-turistične točke "Veliki Modrasovec"

Kratek opis projekta: Ureditev drugega največjega vrha nad Vipavsko dolino (Mali Golak − 1495m, Modrasovec − 1353m) za namen gorništva, gorskega turizma, turnega smučanja in turnega kolesarstva.

Ocenjena vrednost: do 14.000 €

Zaporedna številka: 8:

Ime projekta: Osvežitev šturskega parka (dodatni elementi potoček, sadna drevesa, cvetlične gredice, elementi za odrasle, mreže …)

Kratek opis projekta: Naš največji park potrebuje osvežitev. Kaj pa, če bi dodali potoček za čofotanje, cvetlične gredice in nekaj češnjevih dreves za zobanje? Kaj, če bi dodali še kakšna igrala za odrasle, dolge gugalnice in viseče mreže? Tako bi poleg malih zagotovo privabljal tudi »velike otroke« in vsem, ki vanj radi zahajamo, nudil večje veselje in sprostitev.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €

Zaporedna številka: 9:

Ime projekta: Lokarjeve poti – označitev, smerokazi, klopi, tisk knjižice

Kratek opis projekta: Društvo slovenskih pisateljev je izdajatelj vodnika (2013), ki opisuje 160 domov pisateljev/pisateljic. Med njimi je tudi Lokarjeva rojstna hiša, v kateri je Lavričeva knjižnica uredila spominsko sobo. Nadgradnja je ureditev poti, ki vodi do pomembnih točk okolice pisateljevega doma, njen namen je opozoriti na tematska izhodišča pisateljevega dela.

Ocenjena vrednost: do 15.000 €