Županovo voščilo

datum: 24.12.2022
kategorija: Novice

Spoštovane občanke, spoštovani občani, z najboljšimi željami za vašo osebno srečo vam voščim doživete božične praznike, v novem letu pa obilo odločnosti in uspešnosti pri doseganju zastavljenih ciljev. Naj bo obenem prihajajoči praznik dneva samostojnosti in enotnosti preplet spomina, ponosa, pripadnosti, obdan s slovesnim duhom in zavedanjem, da na krilih plemenitih zgodovinskih dejanj tlakujemo pot v brezmejno prihodnost!

Vsako leto se v decembrskem času vsi – tako skupnost kot posamezniki – oziramo nazaj na prehojeno pot in istočasno že snujemo nove poti. Kot skupnost smo z gotovostjo na prehojeno pot lahko še kako ponosni. V tem letu smo bili razglašeni za razvojno najbolj prodorno občino v državi. Pomembnost in veljavo nam pripisujejo mnoge organizacije, tudi mednarodne. Biti del ajdovske skupnosti je iz dneva v dan prijetneje, cveti gospodarstvo, rastejo stanovanjske kapacitete, krepi se družbeno življenje, nenehno se odpirajo nove priložnosti, ki utrjujejo visoko kakovost bivanja. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje stremeli k doseganju čim večje blaginje za slehernega posameznika, kjer bodo vladali prijazni odnosi in kjer bo vsakdo del enotne in vključujoče skupnosti. Vzemimo na znanje, koliko plemenitosti in družbene odgovornosti se pretaka med nami. Prav v letošnjem letu smo bili priča 25-milijonski donaciji naših občanov Taje in Iva Boscarola, ki sta ajdovsko skupnost še dodatno povezala in pospešila.

Letošnje leto so zaznamovale tudi volitve, ne zgolj tiste na državni ravni, občanke in občane ste odločali tudi o lokalni oblasti. Ponosen sem, da ste mi izrazili tako veliko podporo, da lahko še naprej ajdovski skupnosti prinašam nove priložnosti. Prepričan sem, da bomo z novim občinskim svetom, vodstvi krajevnih skupnosti in zaposlenimi na občinski upravi kos vsem izzivom, obdani s povezovalnim duhom za skupno dobro vseh občank in občanov.

Prav z enotnostjo in povezovalno noto lahko naša skupnost doseže mnogo. Zato bomo tudi v prihodnje kovali trdne temelje za skupnost, kjer prioritetno veljajo prijazni medsebojni odnosi, kjer se težave rešuje s pogovorom, kjer solidarno in humano skrbimo drug za drugega, razumemo drugačnost in spodbujamo k napredku ter skupaj gradimo lepši in boljši svet.

Naj bo leto 2023 po vaših željah in pričakovanjih!