Podeljeni županovi priznanji za plemenito dejanje

datum: 22.12.2022
kategorija: Novice

Zadnja seja občinskega sveta v letu 2022 se je pričela slovesno, župan Tadej Beočanin je podelil dve priznanji za plemenito dejanje. Prislužila sta si jih Esad Bešić in Mitja Brecelj, ki sta nemudoma priskočila na pomoč občanu v nesreči in mu rešila življenje. Še pred plemenitim dejanjem je srečanje osvetlila še Betlehemska Luč miru.

sDruga decembrska seja se je tokrat pričela z uvodnim, prazničnim vložkom. Skavti so tradicionalno na zadnjo sejo prinesli Luč miru iz Betlehema, tudi letos s plemenitim sporočilom. »Prinašamo Luč, ki se je v Betlehemu spustila med nas, da nas obsije z mirom in poveže v skupnost ljudi. To je naš korak bližje vam v tem mrzlem času. Želimo vam dati to Luč, želimo biti z vami v skupnosti. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Vstani in sveti,« so zbranim sporočili svetnikom. Plemenito sporočilo pa je velo tudi iz zgodbe dveh občanov, ki sta požrtvovalno priskočila na pomoč občanu v stiku in si z veliko gesto prislužila županovo priznanje za splemenito dejanje. Na začetku decembra je občan, strasten ribič, pri ribolovu padel v mrzel Hubelj. Mimoidoča občana, Esad Bešić in Mitja Brecelj, sta se nemudoma pognala na pomoč v mrzel, visok in deroč Hubelj ter ponesrečencu nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so ponesrečenca varno potegnili iz vode brez večjih posledic. Hvaležni občan, sicer strasten ribič, danes pravi, da se je s to izkušnjo ponovno rodil, a ne brez požrtvovalnih posameznikov, ki so mu rešili življenje. Reševalci ZD Ajdovščina so po srečno zaključeni zgodbi povedali, da bi lahko bila vsaka naslednja minuta za ponesrečenca usodna, zato je bilo prvo posredovanje obeh sobčanov izrednega pomena.

Na predlog Policijske postaje Ajdovščina je župan obema občanova za njuno plemenito gesto podelil županovo priznanje za plemenito dejanje. Iskrene čestitke prejemnikoma, ki sta postala lep zgled v naši skupnosti – kako pomoč sočloveku v stiski prinaša toplo sporočilo, še zlasti v prazničnih dneh.