Praznični koncert

datum: 21.12.2022
kategorija: Novice

Dan samostojnosti in enotnosti bomo v Ajdovščini obeležili s svečanim, prazničnim koncertom Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina. Slavnostni govornik bo podpredsednik Združenja Sever in predsednik Društva veteranov Sever Severne Primorske Angel Vidmar. Spoštovane občanke in občani, lepo vabljeni 26. decembra ob 19. uri v Dvorano prve slovenske vlade.

Praznik obeležujemo 26. decembra, v spomin na pomembno plebiscitarno odločitev večine Slovenk in Slovencev za samostojno in neodvisno državo. Glasovalo je 93,2 % vseh volilnih upravičencev, za samostojno in neodvisno državo pa se je izreklo 95 % volivcev oziroma 88,5 % vseh državljank in državljanov Slovenije.

V Ajdovščini bomo praznik obeležili s koncertom Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina, ki bo tokrat nastopil z gosti – vokalno zasedbo Romantico Acustico in trobentačem Gregorjem Kodrmacem. Dirigent orkestra je Andrej Kobal. Koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti, na praznični 26. december ob 19. uri, v Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščini, prireja Društvo veteranov Sever Severne Primorske v sodelovanju z Občino Ajdovščina.

Pihalni orkester Burja Ajdovščina pa bo svoj nastop ponovil 28. decembra v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu. Tudi na lokavški praznični koncert so povabili goste – trobentača in pevce. Prijazno povabljeni, na proslavo v Ajdovščino ali pa na koncert v Lokavec.