Direktorice in direktorji občinskih uprav na obisku

datum: 09.11.2022
kategorija: Novice

V Vipavskem Križu je včeraj potekalo delovno srečanje direktoric in direktorjev občinskih uprav v okviru Združenja direktorjev občinskih uprav iz vse Slovenije. Zbrane sta nagovorila direktorica občinske uprave in župan ter jim predstavila dosežke občine Ajdovščina na raznolikih področjih delovanja. Udeleženci srečanja so si z zanimanjem ogledali turistični biser – Vipavski Križ in bili nad podobo in bogato naravno ter kulturno dediščino naših krajev navdušeni.

tZdruženje direktoric in direktorjev občinskih uprav je na svojem rednem delovnem srečanju v Vipavskem Križu razpravljalo o raznolikih tematikah, vezanih na delovanje občinskih uprav. Osrednja tema srečanja je bila predstavitev finančnega okvirja nove finančne perspektive. Trenutno se v občinah še izvajajo projekti iz obstoječe finančne perspektive, vendar je bil program za izvajanje evropske kohezijske politike 2021–2027 tehnično že usklajen z Evropsko komisijo, tako da so spomladi 2023 predvideni prvi razpisi. Gre za pomembne informacije in usmeritve občinam, saj bo program za izvajanje evropske kohezijske politike 2021–2027 Sloveniji omogočil dostop do približno 3,2 milijarde evropskih sredstev.

 

t»Izmenjava izkušenj in dobrih praks je eno temeljnih vodil za uspešno delovanje,« je srečanje z besedami pospremil župan Tadej Beočanin in izpostavil pomembnost delovanja direktorjev občinskih uprav. Direktorica občinske uprave Mojca Remškar Planic je ob obisku dodala, da so tovrstna srečanja pomemben doprinos k še bolj kvalitetnemu servisu za občanke in občane in učinkovitejše delo v prihodnje, saj je pravočasna in kvalitetna priprava projektov ključna za uspešno črpanje evropskih sredstev. j»Nič se ne zgodi samo po sebi. Pogoj, da je lahko Občina prenovila Vipavski Križ, je bilo sofinanciranje, ki ga je pridobila na podlagi prijave projekta, ki je bil pripravljen »na zalogo«. Tudi na naslednjo finančno perspektivo se želimo dobro pripraviti,« izpostavlja direktorica občinske uprave Mojca Remškar Planinc. Gostom so bili predstavljeni tudi občinski projekti na področju prilagajanja podnebnim spremembam, ob koncu srečanja pa so si udeleženci z zanimanjem ogledali in pohvalili prenovljene gase Vipavskega Križa.