Pridi nocoj! Ne v Tivoli, ampak kar v Pale!

datum: 14.07.2024
kategorija: Novice

Festival Ale v Pale bo letos že četrto leto zapored zavzel Ajdovščino z raznolikimi glasbenimi imeni, tako slovenskimi kot tujimi izvajalci. Dva večera s pravo zvezdniško zasedbo vabita prihodnji vikend, 19. in 20. julija v Pale. Vabljeni!

ale v paleFestival Ale v Pale že štiri leta s svojim festivalom krepi ajdovsko glasbeno dogajanje in se uvršča v sam vrha seznama z odmevnimi glasbenimi dogodki. Tudi letos bodo poskrbeli, da bodo glasbeni okusi raznoliki. V petek, 19. 7. 2024 in soboto, 20. 7. 2024, se nam na glavnem odru, poimenovanem po letošnjem partnerju festivala Tosla Nutricosmetics, obetata dva večera s pravo zvezdniško zasedbo. Ljubitelji slovenske alternativne scene MRFY se vračajo na oder festivala. Na festivalu so tri tisoč glavo množico navduševali že leta 2022. Na odru se jim bo pridružil Vazz z bendom. Ta predstavlja vodilni glas slovenskega raperskega momentuma, ki ga ajdovska publika že zelo dobro pozna. Festival ale v paleletos predstavlja tudi novost v svoji selekciji nastopajočih. Na odrske deske bodo prvič stopili tudi tuji bendi. Prvi večer se nam bodo predstavili srbski četvorec Koikoi. Moči bodo ti združili s še enim novomeškim bendom, mladimi ustvarjalci iz skupine Plateau. Sobota predstavlja veliki večer festivala z očetom slovenske plesne glasbe Magnificom. Direktno z Izole bo na oder uletel fenomen Drill, ki bo reprsko štafeto predal še eni vzhajajoči zvezdi z obale, Masayah. Na obisku bodo pa tudi sosedi, retro-plesna skupina Porto Morto iz Zagreba, ki bodo na oder stopili za nadobudno mlado zasedbo Regen.

ale  v paleKot vsako leto bo tudi letos poskrbljeno za vrsto zabavnih aktivnosti. Kreativno bo moč krepiti ob delavnici glinarjenja in kolažiranja, obiskovalci bodo lahko vezli na majice in drug tekstil, vsak pa se bo lahko tudi okrasil - za tiste bolj pogumne bo na voljo tetoviranje, za tiste, ki si želijo manj trajne oblike pa poslikava s kano. Preizkusili se boste lahko tudi v Pelicon pongu in drugih zabavnih igrah. Tradicionalni AVP Skate Session bo potekal vzporedno z dnevnim dogajanjem, zato ob obisku ne spreglejte tudi pestrega dogajanja na rampah.

Karte za dogodek so trenutno še na voljo po 'early bird' ceni. Kupite jih lahko preko spletne strani Olaii in na njihovih prodajnih mestih. Poleg tega pa Klub ajdovskih študentov in dijakov svojim članom v času uradnih ur ponuja še cenejše karte, po ugodnejši ceni.

Ne spreglejte Ale v Pale na Facebooku in Instagramu.