Letno kopališče na Policah se odpira danes popoldan

datum: 18.06.2024
kategorija: Novice

Iz Zavoda za šport Ajdovščina obveščajo, da se z današnjim dnem odpira Letno kopališče Ajdovščina. Ta teden bo bazen odprt popoldan, za vikend se bo odpiral že od jutra, v ponedeljek, 24. junija, pa bo potekal tradicionalni dan odprtih vrat, brez vstopnine.

Pred dnevi smo že pisali o letošnji sezoni na ajdovskem bazenu – če so prejšnji teden plavalni tečaji odpadali zaradi slabega vremena, se je ta teden zgodil popolni preobrat. Vremenoslovci v prihodnjih dneh napovedujejo prvi vročinski val tega poletja. Kot je napovedoval direktor Zavoda za šport Uroš Pintar, se bazen prilagaja vremenu in že nekaj dni pred uradnim odprtjem vabi na ohlajanje. 

V tem tednu v dopoldanskem času še potekajo plavalni tečaji za šolarje, danes ob 15. uri pa kopališče na Policah odpira vrata tudi za javnost. Tak urnik bo do vključno petka. V soboto in nedeljo, 22. in 23. junija, bo bazen odprt med 10. in 18. uro. Zabeležite si ponedeljek, 24. junij – tega dne bo od 15. ure naprej na bazenu tradicionalni dan odprtih vrat, vstop pa bo brezplačen. Nato pa bo kopališče obratovalo po ustaljenem urniku, torej od 9. do 19. ure, jutranje rekreativno plavanje bo ob četrtkih med 8. in 9. uro, nočno kopanje pa ob petkih med 20. in 23. uro.