Letno kopališče počasi odpira vrata

datum: 14.06.2024
kategorija: Novice

Že ta teden bi morali v ajdovskem zunanjem bazenu na Policah čofotati šolarji na plavalnih tečajih, pa jih je odpihnilo deževje. Vreme prihodnji teden obljublja višje temperature, primerne za plavanje, pa morebiti tudi že za kakšno testno popoldansko zabavo. Uradno pa bo bazen za javnost odprt od ponedeljka, 24. junija naprej.

Ajdovsko Letno kopališče Police vrata običajno odpre takrat, ko jih zapre Zimski bazen, s katerim si delita del strojne opreme. Kopališče je zaradi svoje prijetne okolice precej priljubljeno tako med našimi občani, kot tudi med obiskovalci iz drugih krajev, ki se radi prihajajo hladit v Ajdovščino. Že ta teden bi morali na bazenu potekati plavalni tečaji za šolarje, pa jih je žal odpihnilo vreme. Napovedi za prihodnji teden so lepše, temperature zraka se bodo dvignile, bazen pa bo odprt v dopoldanskem času, za plavalne tečaje za šole. No, če bo res toplo in če bodo tudi vsi ostali pogoji ugodni, potem se bodo vrata bazena v popoldanskem času priškrtnila tudi že za zunanje obiskovalce - spremljate obvestila na spletni strani Zavoda za šport Ajdovščina. Uradno odprtje bazena pa je napovedano za ponedeljek, 24. junij, popoldan – vstopnine na ta prvi dan odprtih vrat ne bo.

Pravila na bazenu ostajajo enaka kot v prejšnjih letih, prav tako so cene še lanske. V juliju in avgustu bo bazen v jutranjih urah namenjen rekreativcem, ob petkih pa bo do 23. ure omogočeno nočno plavanje. 

Več informacij o obratovanju letnega kopališča