Devetošolci se poslavljajo

datum: 14.06.2024
kategorija: Novice

Devetošolci na OŠ Col

Danes je zadnji dan osnovnošolskega pouka za devetošolce. Zaključil se bo slovesno – popoldan bodo potekale valete, zaključne prireditve, na katerih se bodo otroci poslovili od osnovne šole. S tem pomembnim korakom bodo mladenke in mladeniči stopili na nove življenjske poti.

Devetošolci iz OŠ Dobravlje 228 devetošolk in devetošolcev iz osnovnih šol v naši občini je upravičenih do tega naziva le še danes, ko se poslavljajo od osnovne šole. Mladenke in mladeniči imajo za seboj pomembno življenjsko obdobje, ki jim je dalo znanje in izkušnje za lastne poti. Odpeljale jih bodo na vse konce in kraje, in le upamo lahko, da smo jih dovolj ukoreninili, da se bodo po teh potepanjih vrnili nazaj v domače kraje.

Devetošolci iz Otlice Nocoj se bodo po vseh petih šolah v naši občini zvrstile valete, slovesne prireditve, na katerih se bodo šolarji poslovili od učiteljev, ganjeni in ponosni starši pa ste upravičeni tudi do kakšne radostne solzice ob pogledu na vaše odrasle otroke. Na Otlici se danes poslavlja osem devetošolcev, na Colu jih bo šoli v slovo pomahalo 13. V Dobravljah so deveti razred zaključili trije oddelki, oziroma 65 šolarjev. Gremo še v mesto Ajdovščina – v Šturjah maha 57 devetošolcev, največ, 85, pa jih zaključuje na Osnovni šoli Danila Lokarja.

Župan Tadej Beočanin je tudi letošnji generaciji ob zaključku osnovnega šolanja poklonil slovensko zastavo, »kot znak ponosa in kot spodbuda za izražanje pripadnosti skupnosti, kjer se vsak počuti vrednega, spoštovanega in slišanega.«  »Želim vam, da tudi v prihodnje krepite mogočnost ustvarjalnosti, kjer ni ovir za tiste, ki si upajo sanjati. Kjer je vsakdo dobrodošel in kjer vsak prispevek pripomore k skupni sliki uspeha,« jim je zaželel.

Dobre nocojšnje zabave želimo, pa srečno na vaših novih poteh, mladenke in mladeniči!