Pričenja se dirka Po Sloveniji

datum: 12.06.2024
kategorija: Novice

Iz Murske Sobote bo danes štartala prva etapa jubilejne 30. dirke Po Sloveniji. Kolesarski konvoj bo na petkovi 3. etapi prečkal tudi Ajdovščino, kjer bo eden od sprinterskih letečih ciljev. Pozor – hkrati z dirko prihajajo tudi zapore cest, te se bodo pomikale po trasi za kolesarji.

Leta 2021 smo v Ajdovščini gostili etapni štart dirke Po Sloveniji, takrat je dirkal tudi Pogačar in - zmagal.Kljub temu da manjkata Pogačar in Rogljič je štartna lista letošnje jubilejne dirke Po Sloveniji imenitna.  23 ekip in 159 kolesarjev iz kar 31 držav, med njimi tudi lanski zmagovalec Filippo Zana, pa Mohorič, Novak in Mezgec, če izpostavimo zgolj slovenske kolesarske zvezdnike. Tradicionalno ima dirka pet etap, med katerimi je prav tretja nekoliko posebna, saj bo prečila državno mejo.

Petkova etapa se bo tako začela v Ljubljani, zaključila v Novi Gorici. Med 12. in 13. uro bodo kolesarji v Ajdovščini. Iz Ljubljane se bodo odpravili po »stari cesti« in jo preko Logatca mahnili na Kalce in se nato vzpeli na Hrušico. Zapodili se bodo skozi Podkraj in Višnje, nato pa s Cola spustili v mesto Ajdovščina. Najbolj atraktivno mesto za gledalce bo verjetno tisti ovinek pri Snici. Pri avtobusni postaji na Goriški cesti bo eden od sprinterskih ciljev za osvajanje točk. Pričakujemo torej lahko hitro in atraktivno dirkanje.

Kolesarsko odpravo bo sprejela z zelenimi zastavami okrašeno mesto. Pripravljeni so tudi navijaški rekviziti – slovenske zastavice. Vabimo vse ljubitelje športa in še posebej kolesarstva, da skupaj pričakamo kolesarje – dobimo se v petek, 14. junija, med 12. in 13. uro, v središču Ajdovščine, ob Goriški cesti.

Če pa imate v času kolesarske dirke Po Sloveniji kakšno pot, preverite kako bodo potekale cestne zapore. Te so sicer kratkotrajnega značaja, saj potujejo skupaj s kolesarsko karavano.  

Spletna stran dirke Po Sloveniji 

Informacije o 3. etapi dirke Po Sloveniji