Karate klub Sakura z medaljami z Evropskega prvenstva

datum: 05.06.2024
kategorija: Novice

Evropska prvakinja v disciplini Kihhon je Nika Širok iz Karate kluba Sakura v Črničah

Karateistke in karateisti iz domačega Karate Kluba Sakura iz Črnič so se sredi maja z velikim uspehom udeležili Evropskega prvenstva za otroke in odrasle, ki je potekalo v Romuniji.

Urška, Nika in Karolina ter trener Bojan Češčut iz Karate kluba Sakura Črniče Med 16. in 20. majem je v romunskem mestu Iasi potekal Evropski pokal otrok in 37. Evropsko prvenstvo za odrasle v tradicionalnem karateju. Na prvenstvu je sodelovalo 750 tekmovalcev iz 12 evropskih držav. Slovenijo je zastopalo 14 članic in članov Zveze TKF Slovenije, med njimi tudi trije izbrani člani Karate kluba Sakura iz Črnič, ki so na tekmovanju dosegli vrhunske rezultate:

Nika Širok si je v disciplini Kihhon med 29 tekmovalkami priborila 1. mesto in s tem postala evropska prvakinja, Urša Krkoč je v disciplini Kata med 32 tekmovalkami dosegla 3. mesto, Karolini Pirjevec pa se kljub suverenim pastopom ni izšlo za kolajno. Skupno je Zveza TKF Slovenije osvojila 8 medalj.

Na Evropskem prvenstvu je sodilo preko 30 sodnikov iz cele Evrope, med katerimi so bili tudi štirje sodniki Zveze TKF Slovenije. Iz Karate Kluba Sakura iz Črnič je sodil Bojan Češčut in si z odličnim sojenjem v vseh kategorijah Tradicionalnega Shotokan karateja pridobil licenco mednarodnega sodnika.

Čestitke vsem tekmovalcem za  odlične uspehe in klubu za dobro delo z mladimi!