V pričakovanju volitev in referendumov

datum: 04.06.2024
kategorija: Novice

Danes se je pričelo predčasno glasovanje za volitve v Evropski parlament in vse tri posvetovalne referendume. Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta od danes do vključno četrtka, 6. junija, med 7. in 19. uro. V Ajdovščini je takšno volišče v prostorih Upravne enote Ajdovščina.

V nedeljo bodo v Sloveniji potekale volitve v Evropski parlament, na katerih bomo izvolili devet evropskih poslancev, torej enega več kot na prejšnjih evropskih volitvah. Hkrati bodo potekali tudi trije posvetovalni referendumi: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor, o gojenju in predelovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

Danes se je pričelo predčasno glasovanje, naše občanke in občani lahko to svojo pravico predčasno udejanite na Upravni enoti Ajdovščina, danes, jutri in pojutrišnjem, med 7. in 19. uro. Če vas na dan volitev ne bo doma, bi pa želeli oddati svoj glas v drugem slovenskem kraju, lahko do jutri to sporočite okrajni volilni komisiji, kjer ste vpisani v volilni imenik, da boste lahko glasovali na volišču 'omnia'. Enako velja za volivke in volivce, ki imajo stalno prebivališče v tujini, pa bodo na dan glasovanja v Sloveniji. 

Povezava do spletišča Državne volilne komisije, z uporabnimi informacijami o volitvah in referendumih

Več kot je volilvcev, bolj trdna je demokracija. Oddajte svoj glas!