Ajdovska nogometna pravljica se nadaljuje – hčere burje DU15 državne prvakinje!

datum: 03.06.2024
kategorija: Novice

Hčere burje so prvakinje Slovenije DU15!

Po članskem preboju v prvo ligo v klubu Primorje nadaljuje nogometno pravljico dekliški podmladek Primorje Gaia Naturelle. Dekleta DU15 so na zadnji tekmi sezone, v nedeljo dopoldan, na umetni travi na Policah, premagale neposredne konkurentke iz ŽNK Mura Nona in postale državne prvakinje. Čestitke!

Ob pomožnem nogometnem stadionu z umetno travo na Policah se je včeraj dopoldan zbrala ogromna množica ljubiteljev dekliškega nogometa in podpornikov domačega kluba Primorje Gaia Naturelle. Hčere burje so namreč igrale zadnjo in najpomembnejšo tekmo v sezoni ter kolegice iz ŽNK Mura Nona premagale z rezultatom 4 : 2. Zmaga jih je popeljala na vrh, postale so slovenske državne prvakinje! Njihov trener Andi Mamić je po zmagi na socialnem omrežju Facebook objavil ganljiv zapis: »V organiziranem nogometu sem aktiven že skoraj 40 let. Po poklicu učitelj, zaposlen kot vzgojitelj, v prostem času sem tudi trener - pedagogika in šport sta moji področji. V času, ko se pedagogi in starši soočamo s populacijo, ki je zaradi permisije, pretiranega zaščitništva, razvajenosti, negativnih vplivov sodobne tehnologije, potrošništva (itd.) oropana temeljnih preživetvenih kompetenc, ki so nam bile dane kot "homo sapiensom"... Zgodilo se mi je, da sem pred nekaj leti dobil v roke peščico plašnih deklic, ki so postale v par sezonah velika skupina punc, ki znajo trdo delati, so odporne na kritike, frustracije, krivice in bolečine. Znajo jokati, se jeziti in prenašati poraze. Hudičevo dobro pa znajo igrati nogomet, znajo pri tem uživati in se veseliti, biti uspešne v šoli in biti sodelujoče v družbi. So ekipa, ki bi si jo želel vsak trener. To so PRVAKINJE SLOVENIJE DU15!«

Uspeh deklet je posledica dobrega in načrtnega dela z mladimi. Prav to v zadnjih letih odlikuje ND Primorje, ki se tako z lastnimi mladimi močmi in trdnimi koraki vrača nazaj na vrh slovenske nogometne scene.