Doživet prvi junijski konec tedna

datum: 01.06.2024
kategorija: Novice

S krajevnim praznikom bodo ta konec tedna na Cesti obeležili 80. obletnico požiga vasi, na bližnji Vipavski Križ pa vabijo Kriški semanji dnevi. Prvo junijsko sobotno jutro v Ajdovščino prihaja tudi Slovenska olimpijska bakla. To je lepa dobrodošlica prvemu poletnemu mesecu.

cesta-praznik.jpgPester konec tedna je pred nami, pohiteti bo treba, da česa ne zamudimo. Že ob 8.45 namreč na Lavričevem trgu pričakujemo Slovensko olimpijsko baklo, ki pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Parizu širi vrednote olimpizma. Sprejem prireja Športna zveza Ajdovščina, baklo bodo po mestu nosili športnice, športniki in predstavniki domačih športnih organizacij.

Praznično bo ta konec tedna na Cesti, kjer bodo obeležili krajevni praznik, v spomin na požig vasi pred 80. leti. V soboto ob 19.00 bo spominska maša pri vaški kapelici. V nedeljo pa ob 17.00 spominska slovesnost pri Domu krajanov Cesta, ki jo bo obiskal tudi podžupan Občine Ajdovščina Mitja Tripković, slavnostni govornik bo Egon Stopar. Sledilo bo druženje.

kriški semanji dnevi.jpgVeselo bo tudi v bližnjem Vipavskem Križu, kjer tradicionalno oživljajo star običaj prirejanja semanjih dni. V soboto zvečer bo potekal koncert Primorskega akademskega pevskega zbora Vinko Vodopivec. Nedelja pa bo dan za živahno trgovanje – Kriški sejem se odpre ob 10.00, sledil bo otroški program s plesnim klubom ADC, popoldan pa bo ob stojnicah dopolnil še kulturni program z nagovorom predsednika KS Vipavski Križ in nastopom šolarjev podružnice v Križu.

Prav vsi dogodki tega konca tedna imajo prosto vstop, izberite si svojega!