Nagrajen radijski dokumentarec o Evgenu Bavčarju, častnemu občanu Ajdovščine

datum: 31.05.2024
kategorija: Novice

DDr. Evgen Bavčar, častni občan občine Ajdovščina, je tudi letos spremljal proslavo ob našem občinskem prazniku, 5. maju.

Na 27. mednarodnem radijskem festivalu Prix Marulić na Hvaru je dokumentarec Potovanje na robu noči, o Evgenu Bavčarju, ki je lani nastal v produkciji Radia Slovenije, prejel srebrni prix Marulić.

Radio Slovenija se je udeležil 26. Mednarodnega festivala dokumentarne in radijske drame Prix Marulić na Hvaru z radijskim dokumentarcem o ddr. Evgenu Bavčarju, Potovanje na robu noči. V konkurenci 31 dramskih in dokumentarnih iger iz 17 držav je radijska pripoved o tem posebnem človeku, filozofu, fotografu, umetniku, borcu za pravice slepih prejela drugo nagrado, srebrni prix Marulić. Dokumentarec je bil posnet spomladi leta 2023, v Lokavcu, na otoku Capri in v Neaplju. V njem ddr. Evgen Bavčar pripoveduje svojo zgodbo o sobivanju s pticami ter odpira pomembna vprašanja za posameznika in družbo. Čestitke ustvarjalcem, vabljeni k poslušanju radijskega dokumentarca Potovanje na robu noči.