Prihaja Moja pobuda za leti 2025 in 2026

datum: 29.05.2024
kategorija: Novice

V Lokavcu so s pomočjo Moje pobude uredili otroško igrišče.

Na svoji zadnji seji, ki je potekala prejšnji teden, so ajdovski občinski svetniki sprejeli sklep o načinu priprave participativnega proračuna v občini Ajdovščina za leti 2025 in 2026. Projekt Moja pobuda je osvežen z nekaj smiselnimi spremembami. Konec avgusta bo objavljen poziv za oddajo projektnih predlogov.

Moja pobuda Sklep o načinu priprave Moje pobude za prihodnji dve leti je osvežen z nekaj novostmi in sprejet, pot za nove ideje pa odprta. Med bistvenimi novostmi je zagotovo sprememba območja 1 in 4  - Lokavec je izvzet iz območja Dolina-vzhod ter priključen k mestnemu območju, ki se po novem imenuje Ajdovščina – Lokavec. Pomembna novost je zagotovo možnost glasovanja prek aplikacije mAjdovščina. Dviguje se višino sredstev – za vsako od sedmih območij (šest geografskih in eno vsebinsko - mladi) se tako za prihodnji dve leti namenja 90.000 evrov (doslej 60.000). Občinski svet ima po novem po zaključku obdobja za izvedbo predlogov možnost podaljšati rok izvedbe projekta, če obstaja smiseln razlog, oziroma izvzeti predlog iz pobud, če ni izvedljiv. 

 

S sredstvi participativnega proračuna je zrasla tudi avtobusna postaja na Brjah. Na podlagi sprejeta sklepa bo Komisija za vloge in pobude občanov pripravila vso ostalo dokumentacijo – določila merila, sprejela rokovnik … Konec avgusta bo objavljen poziv za oddajo projektnih predlogov, takrat bodo znane tudi vse ostale pomembne informacije in roki. Čas bo torej za razmislek kako bi še lahko popestrili življenje v naši lokalni skupnosti, za zbiranje idej za projektne predloge.