Ajdovska nogometna pravljica

datum: 20.05.2024
kategorija: Novice

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Ta vikend se je odvila prava nogometna pravljica. ND Primorje se je po 13 letih po odličnih doslej odigranih tekmah vnovič vrnilo v 1. ligo. Po razpletu nedeljske tekme v Sežani je še povečalo prednost in si s tem zagotovilo preboj med elito. Čestitke!

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom in s tem le še povečalo prednost pred Nafto, ki je ostala brez točk v tekmi proti Dravinji. Ajdovski nogometaši, ki jih vodi trener Milan Anđelković, so s tem ponovili izjemen uspeh in bodo po 13 letih vnovič zaigrali v prvi ligi. »Dve sezoni smo počasi gradili trenerski štab in letos je kmalu začelo kazati na dobro sezono. Uspeh je prišel, preboj v prvo ligo, česar smo se pošteno povedano malo bali, saj to za sabo potegne še dodatne finančne zahteve. Ampak to so zdaj sladke skrbi, čas je za veselje,« je ob bok zgodovinski uvrstitvi povedal predsednik ND Primorje Bojan Adžić.

Ajdovski nogomet je tako zopet z zlatimi črkami zapisan v nogometni zgodovini, česar so se ta vikend najbolj razveselili zvesti navijači, ki so v Sežano množično odšli podpret vse bolj obetajoč ajdovski nogometni klub. Čestitke nogometašem in srečno tudi v prihodnje!