7. Turistična moto avantura – Wajdušna 2024: Razburljivo motoristično srečanje

datum: 19.05.2024
kategorija: Novice

V Ajdovščino se ponovno vrača nepozaben dogodek, že kar 7. Turistična moto avantura–Wajdušna 2024, ki združuje ljubitelje cestne svobode, adrenalina in druženja. Motoristično srečanje bo potekalo, v soboto 1. junija in bo prineslo nabor aktivnosti, ki bodo razveselile tako izkušene voznike, kot tudi tiste, ki so se šele podali na to pustolovščino.

tDogodek je zasnovan tako, da združuje zabavo, učenje in nagrade, kar poskrbi za nepozabno izkušnjo za vse udeležence. V sodelovanju z različnimi društvi poskrbimo, da so motoristi seznanjeni s spremembami v zakonih o cestno prometnih predpisih, s temeljnimi postopki oživljanja, načini kako poskrbeti za svoje zdravje in varnost in drugimi pomembnimi informacijami. Nato sledi niz zabavnih izzivov in nalog, ki jih morajo udeleženci opraviti, da bi pripravili teren za nadaljnje dogajanje. Te naloge so raznolike in zahtevajo različne spretnosti, odprtega duha in kanček dobre volje, kar vedno poskrbi za odlično vzdušje med udeleženci.

Nato sledi relacijska vožnja po slikovitih cestah okoliških krajev naše čudovite doline, kjer bodo udeleženci reševali različne naloge. Naloge navadno vključujejo prepoznavanje znamenitosti in reševanje ugank, kar doda dodatno razsežnost avanturi na cesti. Vozniki lahko uživajo v vožnji in hkrati izpopolnjujejo svoje sposobnosti opazovanja ter reševanja problemov, kar je garancija za dinamično in zanimivo izkušnjo.

Po vrnitvi na prizorišče se udeleženci podajo na poligon varne vožnje, kjer lahko preizkusijo svoje spretnosti in znanje v kontroliranju motornih koles v različnih situacijah. Poligon je zasnovan tako, da simulira realne cestne pogoje, s čimer omogoči voznikom, da izboljšajo svoje veščine in se naučijo, kako se odzvati v različnih situacijah. Inštruktorji bodo nudili strokovno podporo in nasvete, kar dodatno pripomore k izboljšanju voznikovega znanja in samozavesti.

tVrhunec dogodka je zagotovo podelitev nagrad najboljšim udeležencem, ki se bodo izkazali v različnih aktivnostih. Nagrade so vedno zanimive in uporabne. Udeleženci se bodo potegovali za odličen tečaj varne vožnje na Vranskem, ki ga vsi motoristi visoko cenimo, ali komplet novih kvalitetnih pnevmatik, ki so pri udeležencih takih dogodkov definitivno izrednega pomena. To je trenutek priznanja za trud in angažiranost, ki ju udeleženci vložijo v dogodek, in obenem spodbuda za nadaljnje izboljšanje njihovih voznih veščin.

Poleg glavnega dogajanja bodo na voljo tudi različne dejavnosti za najmlajše, ki bodo pritegnile otroke in družine, ter poskrbele za veselje in zabavo celotne družine. Za hrano in pijačo vedno poskrbimo, saj s tem zagotovimo, da so vsi udeleženci dobro oskrbljeni in polni energije za nadaljnje dogajanje.

tNaša Turistična moto avantura tako predstavlja idealno kombinacijo zabave, učenja in druženja, ki že leta navdušuje vse udeležence. Z nepozabnimi doživetji na cesti, izpopolnjenimi voznimi veščinami in zanimivimi nagradami je dogodek prava stvar tako za ljubitelje motornih koles in avanturističnih duš, kot le za naključne mimoidoče. Zato vas člani motorističnega kluba Q Vejtr že nestrpno pričakujemo in se veselimo druženja z vami.

Moto klub Q VEJTR WAJDUŠNA