Cesta Col – Podkraj – Kalce zaprta zaradi del

datum: 10.07.2023
kategorija: Novice

Vir: InfoPot

Od danes pa do 21. julija bo zaprta regionalna cesta Col – Podkraj – Kalce. Obvoz je urejen po državnih cestah na relaciji Col – Godovič – Logatec, v obeh smereh.

 

euIzgradnja javnega vodovodnega sistema v okviru projekta Celovito hidravlično uravnoteženje vodovodnega sistema Hubelj – Skuk, ki je »skukovo« vodo pripeljal vse do Podkraja, in smo ga gradili z evropskimi sredstvi, je zaključena. Zdaj je treba gradbišče pospraviti v prvotno stanje. Odsek ceste od Podkraja do Stare pošte na Hrušici bo v celoti preplaščen. Gre za skupno investicijo Občine Ajdovščina in Direkcije za ceste. Dela so se danes začela in bodo predvidoma zaključena 21. julija. Regionalna cesta Col – Podkraj – Kalce bo do zaključka del v celoti zaprta. Obvoz je urejen po državnih cestah na relaciji Col – Godovič – Logatec, v obeh smereh. 

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Projekt je sofinanciran s pomočjo sredstev EU v višini do 3.067.901,99 EUR in nacionalnega prispevka iz državnega proračuna v višini do 541.394,47, razliko prispeva Občina Ajdovščina.