Slovesno ob 40. obletnici vrtca na Ribniku

datum: 05.06.2023
kategorija: Novice

V petek je bilo v enoti Ribnik Otroškega vrtca Ajdovščina nadvse slovesno. V sklopu zaključne prireditve so slavili 40 let delovanja vrtčevske enote. Ob tej priložnosti jim je župan Tadej Beočanin izročil jubilejno priznanje za štiri desetletja predanega dela.

vrtecV Vrtcu na Ribniku se je v petek, 2. junija, odvil Pomladni vrtiljak, s katerim so obeležili 40. leto delovanja vrtčevske enote na Ribniku. V zgodovini vrtca je moč prebrati, da je bila stavba zgrajena leta 1983 – sprva so vanjo umestili 7 oddelkov. Vse do danes pa v njej polno deluje dvanajst oddelkov, od tega je osem oddelkov drugega starostnega obdobja, dva sta oddelka prvega starostnega obdobja, dva pa kombinirana oddelka. Vrtec ima urejeno prijetno razgibano otroško igrišče, v stavbi je tudi manjši večnamenski prostor, kjer se lahko izvaja srečanja s starši in gibalne dejavnosti. Sicer pa je v neposredni bližini nova enota vrtca s športno igralnico in vsemi potrebnimi prostori za kreativno in ustvarjalno preživljanje vrtčevskega programa. Na slovesnem zaključku vrtčevskega leta sta zbrane nagovorila ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina Alenka Močnik in župan Tadej Beočanin, ki je enoti Ribnik ob. obletnici delovanja izročil Jubilejno županovo priznanje in čestital zaposlenim za pomemben doprinos, ki ga ima vrtec v lokalni skupnosti. »Zagotovo je vrtec od vseh svojih začetkov odigral pomembno vlogo pri več generacijah otrok, zlasti z opolnomočenju otrok s pomembnimi življenjskimi vrednotami. Pomemben jubilej Otroškega vrtca Ajdovščina, enote Ribnik, je nedvomno potrdilo, dvrteca je vrtec vreden zaupanja staršev in širšega okolja. Zato vam ob 40-letnici delovanja iskreno čestitam in izročam enoti vrtca Jubilejno priznanje,« je svoj nagovoril sklenil župan.

 

Slovesnost so oblikovali vrtčevski otroci pod vodstvom mentoric, predstavil se je otroški pevski zbor, s posebno točko pa so vrtcu v slovo pomahali otroci, ki bodo s septembrom sedli v šolske klopi. Program Pomladni vrtiljak je povezoval Sten Vilar - Studio Anima iz Medvod.