V Malih Žabljah so aktivni in družabni

datum: 19.05.2023
kategorija: Novice

Nov kotiček za druženje v Malih Žabljah.

V Malih Žabljah so po ustanovitvi svoje krajevne skupnosti polni delovne energije in dobre volje. Drobni projekti na račun prostovoljnega dela vznikajo eden za drugim, hkrati pa v vasi teče velika naložba v izgradnjo športnega parka. Pred kratkim so tako zaključili z urejanjem še enega kotička za druženje na stičišču treh zaselkov.

Nov kotiček za druženje v Malih žabljah Na območju, kjer se v Malih Žabljah stikajo zaselki Makovče, Podhum in Brataševci, je bil pred kratkim dokončan nov kotiček za druženje. Že lani, ob ustanovitvi krajevne skupnosti, so domačini sem zasadili murvo, ki naj spominja na nov začetek. Nov družabni prostor so domačini s prostovoljnim delom zelo lepo uredili, postavili so robnike na stiku s cesto in tlakovali območje za druženje. Na urejen prostor so postavili gozdarski komplet z mizo mize in dveh klopi, obenj pa na javno vodovodno omrežje priklopili pitnik – oboje je zavzetim Murva je bila vsajena ob ustanovitvi Krajevne skupnosti Male Žablje v letu 2022. Maložabeljcem prispevala Občina. Maložabeljske gospodinje pa skrbijo, da je tako ta, kot tudi mnogi drugi kotički po vasi, urejen z lepimi zasaditvami.

To ni prva delovna akcija krajanov naše najmlajše krajevne skupnosti. Z dobro voljo in lastnim delom so uredili izgled zaselkov in jih opremili z ličnimi ročno izdelanimi tablami, že tretje leto zapored Male Žablje krasi visok, letos skoraj 20 metrski mlaj. V kraju se trenutno odvija tudi velika in za krajane pomembna naložba, športni park sredi vasi bo v funkciji že v letošnjem poletju.