Ajdovščina v maju praznuje

datum: 16.05.2023
kategorija: Novice

Konec tedna bo v znamenju Ajdovščine maju, ki pod svojim okriljem združuje vrsto raznolikih dogodkov. Bogat program vključuje najrazličnejše dejavnosti in dogodke za vse generacije, ki bodo brezplačni za vse obiskovalce, začenjajo že v petek, 19. maja, popoldan. Vabljeni!

wajdDanes Ajdovščina slovi kot "mesto velikanov", saj je dom več pomembnih osebnosti, ki so pustili svoj pečat v zgodovini mesta in širše regije. Z letošnjim programom se jim hočemo pokloniti. Med temi velikani so vsekakor Ajdovski gasilci, ki letos praznujejo 60 let poklicne enote in bojo v petek z otroki delili najbolj preproste gasilske veščine. Pa tudi Mlinotest velikansko podjetje ki je bilo ustanovljeno leta 1867 in je danes eno največjih proizvajalcev kruha in testenin v Sloveniji. Sobotno dogajanje na Ajdovščini v maju bodo popestrili z vrhunskim kulinaričnim dogodkom Pašta fešta, ki bo potekal od 11.00 naprej! Čebelarji iz naših krajev redno dobivajo visoka priznanja za kakovost medu in izdelkov. Na dan čebel bo Ajdovska tržnica predstavila odlične lokalne čebelarje in hkrati opomnila na pomen čebel za naravo in človeka. Glasbena scena v Ajdovščini je prav tako bogata. Med najbolj znanimi skupinami sta Elvis Jackson in Jet Black Diamonds, ki sodita v sam vrh slovenske glasbene scene.

jnfPoleg omenjenega programa se bodo otroci v petek lahko udeležili dirke s poganjalčki KK Črn Trn, in pogledali plesne nastope EL1 Plesne scene. V petek zvečer bojo nastopile skupine Superhuman goats, Pelhan in Jet Black Diamonds, ki bodo zbrane zabavale do poznih ur.

Drugi dan, v soboto, bo dogajanje še bolj pestro. Na Ajdovski tržnici bo potekal “Dan čebel in rokodelstva”, otroci bodo lahko uživali v predstavi “Krtek Zlatko” in koncertu Trkaj z Repki, ter se udeležili otroške stripovske delavnice “Tik je šel v gozd po drva” v Lavričevi knjižnici. Društvo prijateljev mladine Ajdovščina bo praznovalo 70. obetnico z različnimi delavnicami in bogatim otroškim programom. Dvodnevno dogajanje se bo zaključilo s koncertom skupin White Stain, The Authentics in Elvis Jackson.

Vse pomembne osebnosti, podjetja in umetniki prispevajo k fživahnemu kulturnemu in gospodarskemu življenju Ajdovščine, zaradi česar mesto slovi kot "mesto velikanov". Dogodek bo priložnost, da se skupnost zbere in proslavi vse, zaradi česar je Ajdovščina tako poseben kraj za življenje.

Lepo vabljeni!  Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani: www.ajdovscinavmaju.si.