Festival otroka letos še posebej slovesen

datum: 12.05.2023
kategorija: Novice

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina letos praznuje častitljivo 70. obletnico delovanja, kar bodo obeležili s prireditvijo Festival otroka, ki bo potekal med 13. in 20. majem v Ajdovščini in Vipavi. Osrednja proslava bo potekala v soboto, 20. maja 2023, v grajskem obzidju v Ajdovščini in na Lavričevem trgu v Ajdovščini.

tFestival otroka pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina se letos prične v soboto, 13. maja, in bo trajal vse tja do 20. maja s pestrim dogajanjem. S festivalom želijo nagraditi uporabnike storitev, predvsem otroke, mladostnike in družine, ki so društveni zvesti spremljevalci in največja skrb že vsa leta delovanja društva. Na ta način se želijo zahvaliti tudi vsem dosedanjim prostovoljcem, sodelavcem in sodelujočim organizacijam, ki so v teh letih pomembno sooblikovali programe društva.

Festival otroka zajema številne dogodke – gledališke predstave, muzikal, delavnice za otroke, razne predstavitve, razstave, aktivnosti na prostem ter osrednjo proslavo s kulturnim programom. 

Osrednja proslava bo potekala v soboto, 20. maja 2023, v grajskem obzidju v Ajdovščini in na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Tu so predvideni glasbeni in plesni nastopi otrok, učencev in dijakov iz lokalnih vrtcev in šol, ustvarjalne delavnice, nagradna igra ter dražba umetniških slik za dober namen, tj. zbiranje sredstev v sklad za psihološko pomoč otrokom iz lokalnega okolja. Osrednjo proslavo bomo zaključili z zabavo za otroke, zanje bo namreč nastopil slovenski raper Trkaj s svojimi uspešnimi Repki.  

V času festivala bo poskrbljeno tudi za starše in strokovne delavce, učitelje, mladinske delavce, animatorje, prostovoljce in ostale, ki jih delo z otroki navdihuje in krepi. Zanje pripravljajo simpozij Umetnost krmarjenja skozi življenje otroka, na katerem se bodo predstavili strokovnjaki:

- mag. Vesna Starman, Svetovalni center Istre, Čustva niso ne dobra ne slaba – so naš kompas
- Teja Vončina in Lara Fornazarič, CSD Severne Primorske, Kako prepoznati stisko pri otroku?
- dr. Uroš Perko, Zavod Mitikas, O (sodobnih) odvisnostih pri mladih

Zaradi omejenega števila prostih mest priporočamo prijave za muzikal in simpozij na info@mdpm-ajdovscina.si. Več informacij o posameznih dogodkih pa v letaku.