V maju dve posebni soboti na Ajdovski tržnici

datum: 11.05.2023
kategorija: Novice

Ajdovščina v maju praznuje. Ne le na občinski praznik, s pestrim dogajanjem v mestu bodo zaznamovani tudi prihodnji konci tedna. Druga sobota na Ajdovski tržnici bo tokrat potekala kot tradicionalna kmečka tržnica, en teden kasneje pa se bo v okviru dogodkov Ajdovščina v maju tržnica vsebinsko navezala na dan čebel. Živahni utrip v mestu bo tako soustvarilo tudi dogajanje na mestni tržnici.

Ta vikend, ko je čas za Drugo soboto na Ajdovski tržnici, smo se v Ajdovščini veselili posebnega dogajanja, saj so prihod v našo Kastro napovedali Rimski dnevi s prikazom življenja rimskih vojakov in tudi rimske hrane. Ledeni možje bodo žal tudi tokrat upravičili svoj sloves, Rimski dnevi so zaradi slabe vremenske napovedi prestavljeni na jesen. Druga sobota na Ajdovski tržnici v soboto, 13. maja, med 10. in 12. uro, ki bi se sicer vsebinsko povezala z rimskimi zgodbami, bo tako potekala kot tradicionalna kmečka tržnica, kot smo jo vajeni iz preteklih let.

Teden kasneje, v soboto, 20. maja, bomo na Ajdovski tržnici obeležili dan čebel z lokalno ponudbo medu in čebeljih pridelkov. Čebelarji iz naših krajev redno dobivajo visoka priznanja za kakovost medu in izdelkov. Na dan čebel želi Ajdovska tržnica predstaviti odlične lokalne čebelarje in hkrati opozoriti na pomen čebel opraševalk za ohranjanje pestrosti rastlinskih vrst v naravnem okolju ter posebej na njihov prispevek k uspešni pridelavi hrane. Da ne omenjamo vseh blagodejnih učinkov na naše zdravje, ki jih vsebuje ena sam žlica medu ...

Se srečamo na Ajdovski tržnici! Ta mesec kar dvakrat s posebnim namenom.

URNIK TRŽNICE

torek       14.00–19.00

četrtek    7.00–12.00

sobota     7.00–12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/