Srednji šoli Veno Pilon prestižno priznanje Blaža Kumerdeja

datum: 10.05.2023
kategorija: Novice

8. maja je v Muzeju novejše zgodovine Slovenije potekala 24. podelitev priznanj Blaža Kumerdeja. Med dobitniki priznanj je tudi ajdovska Srednja šola Veno Pilon, ki si je priznanje prislužila za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno izobraževalno prakso. Čestitamo!

tZavod RS za šolstvo je 8. maja 2023 podelil 6 priznanj Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju, s katerimi posebej izpostavljajo posameznike in kolektive za odlično partnerstvo in visoke strokovne dosežke pri vzgojno-izobraževalnem delu z mladimi, poudarjajo njihovo pripadnost pedagoškemu delu ter vlogo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov, pa tudi za odličen končni izdelek, za nove rešitve s področja načrtovanja in uresničevanja kurikuluma ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja.

Med letošnjimi nagrajenci je tudi Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, ki je v preteklem letu beležila izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z tZavodom Republike Slovenije za šolstvo. V obrazložitvi je med drugim zapisano: »Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina že desetletja kakovostno in raznovrstno sodeluje z Zavodom za šolstvo in Šolo za ravnatelje. Šola zgledno sodeluje z območno enoto v Novi Gorici, sodeluje pri uvajanju novih, mladih učiteljev in krepitvi vloge mentorjev, gosti študijska srečanja in raziskuje nove didaktične pristope v zavodovih projektih.«  V zadnjih letih so aktivno delovali na več projektih, kot so: projekt Objem, projekt za krepitev kompetenc podjetnosti PODVIG, s projektom NA-MA POTI so se vključili kot implementacijska šola, sodelovali so v projektu Šole za ravnatelje, Učim se biti učitelj, sodelujejo tudi v projektu Dvig digitalnih kompetenc, dejavni so tudi v lokalnem partnerstvu za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela ter v projektu Razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik dela za dvig splošnih kompetenc. Sodelujejo tudi pri mnogih drugih uspešnih didaktičnih praksah. »Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina s stalnostjo v partnerskem odnosu z Zavodom RS za šolstvo in svojo razvojno naravnanostjo zagotavlja kolektivu stalno strokovno izpopolnjevanje in stik s sodobnimi usmeritvami pedagoške prakse.«

Priznanja so bila podeljena tudi Roku Lipniku, profesorju matematike na Gimnaziji Celje – Center, Polonci Tomac Stanojev, profesorici slovenščine na Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli, Šolski center Kranj, Osnovni šoli Trebnje, Vrtcu Otona Župančiča Ljubljana in Srednji šoli Izol.

Vsem prejemnikom čestitamo!