Nacionalno odprtje Tednov vseživljenjskega učenja v Ajdovščini

datum: 09.05.2023
kategorija: Novice

Prav v Ajdovščini bo letos potekalo Nacionalno odprtje Tednov vseživljenjskega učenja.Slovesnost bo v petek, 12. maja, v Dvorani prve slovenske vlade, Tedni vseživljenjskega učenja pa se pričnejo 15. maja. Vabljeni k sooblikovanju učeče se skupnosti!

tV Sloveniji se že 28. let uspešno izvaja projekt Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja. Letošnji TVU bodo potekali od 15. maja do 18. junija 2023, z namenom opozarjanja na pomen vseživljenjskega učenja in njegovega vpliva na posameznikovo življenje. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS), koordiniran pa je s strani mreže območnih in tematskih koordinatorjev po vsej Sloveniji. V Ajdovščini se projekt izvaja pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina.

 

Tudi letošnja otvoritev TVU bo zaznamovana s posebnim dogodkom, in sicer Nacionalnim odprtjem, ki bo letos v soorganizaciji Andragoškega centra Slovenije, Ljudske univerze Ajdovščina in Občine Ajdovščina potekalo v Ajdovščini. Slovesna prireditev bo v Dvorani prve slovenske vlade, 12. maja 2023, s pričetkom ob 11. uri. Kulturno obarvan dogodek je namenjen podelitvi priznanj zglednim učečim se iz zgornje Vipavske doline, izjemnim posameznikom, ki so s svojim učenjem in dosežki v različnih življenjskih obdobjih navdihnili druge.

tV letu 2023 bo krovna tema TVU Evropsko leto spretnosti. Dogodki in aktivnosti, ki jih bodo organizirali po vsej Sloveniji, bodo posvečeni predvsem pridobivanju novih spretnosti in znanj, ki so v današnjem času ključni za uspešno poslovanje in osebno rast. Dogodki bodo vsebinsko pestri, s poudarkom na zelenem in digitalnem prehodu, medgeneracijskem sodelovanju, izzivih večkulturnosti in starajoči se družbi. Na voljo bodo tudi brezplačni dogodki, namenjeni širjenju znanja in izkušenj.

V sklopu TVU 2023 bo potekala tudi Parada učenja, ki je tvseslovenski enodnevni festivalski dogodek. Parada učenja v Ajdovščini bo potekala v sredo, 24. maja 2023, in bo ponudila številne aktivnosti, ki bodo obiskovalcem omogočile, da spoznajo različne oblike učenja in izobraževanja. Več o Tednih vseživljenjskega učenja v Ajdovščini najdete na spletni strani. Vabljeni, da se udeležite Nacionalnega odprtja tednov vseživljenjskega učenja in občutite moč in radost učenja!