Prihajajo hitri in drzni – 12. Rally Vipavska dolina

datum: 25.04.2023
kategorija: Novice

Foto: Klavdij Blažko

Vipavska dolina bo konec tedna gostiteljica državnega prvenstva v reliju, pod okriljem organizatorja AK Ajdovščina Motorsport. 12 edicija relija prinaša že zabavno četrtkovo dogajanje na Lavričevem trgu, v petek bodo ajdovske ulice v znamenju 'superspecial' preizkušnje, sobota pa je rezervirana za preostalih devet hitrostnih preizkušenj. Previdno in varno, v petek in soboto bo več cest tako v mestu kot na podeželju popolnoma zaprtih.

Foto: Lokalne AjdovščinaVse je pripravljeno za 12. edicijo relija Vipavska dolina, športnega dogodka, ki v naše okolje privabi največje število gledalcev. Ob lepem vremenu se jih namreč ob trasi nabere kar 20 tisoč. »Rally Vipavska dolina je največji dogodek, ki ga organiziramo v našem klubu. Priprave nanj potekajo skozi celotno leto, še posebej pestro pa je seveda v zadnjih mesecih in tednih. Tokrat smo mu dodali še četrtkov del, ko bo na Lavričevem trgu v Ajdovščini potekala predstavitev posadk, kasneje pa se bodo obiskovalci lahko zabavali ob zvokih skupine Mambo Kings,« je pred začetkom dogajanja, na tiskovni konferenci, dejal Silvan Lulik, nekdanji večkratni državni prvak v reliju, danes pa predsednik domačega avtomoto športnega kluba.

Foto: Klavdij BlažkoPosadke se bodo  letos spopadle z desetimi hitrostnimi preizkušnjami. Prva bo na sporedu v petek zvečer, in sicer klasični »superspecial« po ajdovskih ulicah, ki navadno pritegne največje število obiskovalcev. Ostalih devet bo na sporedu v soboto. Gre pa za vsem dobro znane HP Predmeja, HP Višnje, HP Planina, ki jih bodo posadke prevozile po dvakrat in pa legendarna HP Velike Žablje, ki bodo na sporedu trikrat. Štart prvega vozila bo v soboto, ob 8.48, na cilju pa organizatorji pričakujejo prvo posadko ob 21.30. Če so etape relija dokaj nespremenjene, pa je letošnja novost premik štartne in ciljne rampe na Lavričev trg v Ajdovščino. Reli bo tako še bližje občanom, saj bodo v ajdovski »dnevni sobi« lahko občudovali dirkalnike kar tri dni. Že v četrtek zvečer pa sledi letošnja novost – družabno dogajanje s skupino Mambo King.

Vipavska dolina, z zapolnjenimi turističnimi nastanitvami, je pripravljena na nov športni spektakel, ki naj bo pravšnji uvod za popestritev prihajajočih prazničnih dni in začetka najlepšega obdobja v dolini, ki slovi po izjemno slikoviti in okusni naravi, dobrosrčnih ljudeh ter tudi po dirkaški tradiciji. Zato si v družbi prijateljev izberite svoj kotiček nekje ob progi relija in uživajte v adrenalinskih vožnjah domačih ter tujih posadk. Obenem pa organizator naproša vse, da se držite pravil in navodil redarjev. Kljub vsem užitkom, ki jih reli prinaša, gre vendarle za nevaren šport. Zato previdnost ne bo odveč. Ob tem ne gre spregledati napovedanih cestnih zapor, preverite, kje in kdaj bodo ceste zaprte v izogib nevšečnostim.

Cestne zapore

Rally Vipavska dolina