Saj jutri v Pale pojdem spet!

datum: 18.02.2023
kategorija: Novice

Ajdovske Pale so z dnevnim centrom za starejše – Hišo dobre volje – nasmeh na obraz narisale že mnogim starostnikom. Prizadevni animatorji prirejajo raznolike delavnice, ki z bogato in aktualno vsebino združujejo starejše v duhu veselja, druženja in aktivnega preživljanja prostega časa.

Po napevu pesmi »Zdaj pa pojdem po dekle«, si lahko tole Himno Hiše dobre volje zapojete sami, če pa si jo želite zapeti v dobri družbi, pa pridite k nam, sporočajo iz Hiše dobre volje v Palah, dnevnega centra, ki je oktobra lani zaživel tudi na Ajdovskem.

V mesecu kulture in počastitev kulturnega dne, so nam dijaki 1. in 2. letnika Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine prebirali poezije Franceta Prešerna, Simona Gregorčiča in Toneta Pavčka. Obisk dijakov je potekal v sklopu 4-dnevne delavnice Trajnostni razvoj za mlade v organizaciji Inštituta za mladinsko politiko. V spomin so nam podarili tudi darilca, ki so jih ustvarili na jutranji delavnici, mi pa smo jih za nadaljnjo ustvarjalno pot pogostili z okusnimi palačinkami po receptu naših non. Na dan sv. Valentina smo obnovili pregovore, ki so vezani na ta dan. In ker je v slovenski kulturni dediščini valentinovo znan kot dan, ko se začne prebujati narava, smo načrtovali  vrtnarske dejavnosti za naše visoke grede v parku.  Šivali in izdelovali pa smo tudi srca, ki smo si jih podarili za zavedanje, da nas druži ljubezen. Ljubezen, ki v nas prebuja občutek iskrene sprejetosti, spoštovanja in osebne vrednosti. In to ne glede na leta, bolezen, omejenosti … Tudi norčavi pust je rajal v naši Hiši in obudil premnoge spomine iz mladih let …

Meseca marca vas vabimo na praznovanje materinskega dne, ki bo v četrtek, 23. marca 2023 ob 16.30 v Hiši dobre volje. Praznovanje bomo oblikovali z otroci, prostovoljci iz programa »Starejši za starejše« in Dramsko pevsko skupino Zarja iz Društva upokojencev Ajdovščina. Vabljeni! Vabljeni s prošnjo, da morda pripeljete in polepšate urico v dnevu mami, noni, sosedi, znanki … Napovedujemo tudi predavanje z naslovom Demenca in igre za zabavo in krepitev umskih sposobnosti. Pogovarjali se bomo tudi o vaših vprašanjih, ki so na kakršenkoli način povezani s pojmom demenca.

Za kakršnokoli informacijo smo vam na voljo na tel. št. 051 230 883

Ana Paljk, animatorka

 

Zakaj bi le doma sedel, zakaj ne bil bi bolj vesel,

še prej, ko v postelji zaspiš, tako si govoriš:

»Saj jutri v Pale pojdem spet, v Hišo dobre volje,

tam imamo se lepo, ne more biti bolje!«

 

Dekleta naša pridna so, nam vse na mizo dajo,

tud kavico nam skuhajo in z nami pokramljajo,

prepevamo si pesmice, dolgčas nam ni nikoli,

le pridi k nam, ne bodi sam, lepo nam bo!