Vabljeni na porcijo smeha

datum: 14.02.2023
kategorija: Novice

Pestro dogajanje v Dvorani prve slovenske vlade se nadaljuje – prireditveni teden obeta predvsem obilico smeha. Napovedane so kar tri odlične slovenske komedije – Fantovščina, Vročica in Zdrava pamet. Privoščite si svoj odmerek zabave.

Februar je v Dvorani prve slovenske vlade nadvse živahen. Po proslavi, posvečeni kulturnemu prazniku, sta minuli teden zaključili počitniški filmski predstavi za otroke in mladino, ki sta pričakovano napolnili dvorano. Ta teden pa bo v Dvorani prve slovenske vlade minil predvsem v znamenju humorja, zabave, krohota – napovedane so kar tri komične gledališke zgodbe.

V sredo, 15. februarja, se na odrske deske ajdovske dvorane ponovno vrača Fantovščina, ki je v naši razprodani dvorani gostovala že v januarju. Trije odlični stand up komiki, ki so ravnokar preživeli mladostna leta divjaštva, so primorani sprejemati življenjsko pomembne odločitve … Petkov večer, 17. februarja, bo precej razgret, na našem odru se bo odvila Vročica, gledališki muzikal, s Špelo Grošelj, Nino Ivanič in Irene Yebuah Tiran. Zgodba je postavljena v radijski studijo Radij Špas, ki praznuje 10. obletnico … Vročekrvne navihane dame rade govorijo o … Vročica je zadnja velika uspešnica Špas teatra. (Špas teater v marcu ponovno prihaja na ajdovski oder – 8. marca vabljeni na Avdicijo.) Posebno zanimiva pa bo sobotna predstava, 18. februarja, ko na naše odrske deske prihaja Nik Škrlec z možgansko monokomedijo Zdrava pamet, avtorski gledališki projekt: »Če so možgani res naš najbolj zapleteni organ, potem je prav, da se jim znamo tudi smejati! V predstavi na odru poskušam osmisliti naše in seciram svoje možgane - v prenesenem pomenu, seveda.« Predstava potuje z interaktivno razstavo, na kateri boste svoje možganske krivulje lahko preizkusili, prevetrili in se naučili česa novega. Na razstavi boste med drugim lahko zavrteli pedale kontracikla, si nadeli očala, ki vam obrnejo vid na glavo, preizkusili svoje reflekse in spomin ter občudovali robotsko sestavljanje rubikove kocke. Vse, da bi prišli pameti do dna!

Privoščite si svoj odmerek zabave, ki se bo v Dvorani prve slovenske vlade nadaljevala tudi v marcu, ko na naše odrske deske med drugim prihaja tudi Vid Valič z avtorsko komedijo Strast, dojenček in rokenrol.