Začenjajo se brezplačni tečaji tujih jezikov

datum: 17.01.2023
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina v prihodnjem tednu pričenja z brezplačnimi začetnimi jezikovnimi tečaji italijanščine in nemščine, ki jih sofinancira Občina Ajdovščina v okviru Letnega programa izobraževanja odraslih in so za udeležence brezplačni. Prijaviti se je mogoče na začetni tečaj nemščine in italijanščine.

Letni program izobraževanja odraslih v občini Ajdovščina pomembno prispeva k zagotavljanju kakovostnih pogojev za izvajanje in razvoj dejavnosti izobraževanja odraslih ter pozitivnim učinkom, ki jih razvito področje izobraževanja odraslih ima na lokalno okolje. Občina Ajdovščina namenja izobraževanju odraslih s sofinanciranjem programov posebno skrb s podporo različnih izobraževanj in tečajev za osvajanje raznolikih znanj. Prav v tem tednu se na Ljudski univerzi Ajdovščina začenjajo brezplačni tečaji tujih jezikov. Tečaj italijanščine bo prvič na sporedu v ponedeljek, 23. januarja ob 9. uri, nemščine pa v torek, 24. januarja ob 16. uri. Tečaja trajata 20 pedagoških ur, sledila pa bosta tudi nadaljevanja.

»Tu gre prav za začetni tečaj. Udeleženci bodo dobili osnovno terminologijo jezika, da se bodo znašli v Italiji pri nakupu ali pa na raznih potovanjih, pa tudi v Nemčiji, če bodo želeli na potovanja ali pa kaj v trgovino,« pojasnjuje koordinatorka programa Alenka Magajne. Program sofinancira Občina Ajdovščina v okviru letnega programa izobraževanja odraslih in je za udeležence brezplačen. Skupno sicer občina financira devet brezplačnih jezikovnih tečajev, ki se bodo vrstili čez celo leto. Preverite nabor izobraževanj v sklopu Ljudske univerze Ajdovščina na njihovem spletišču