Planinske gospodinje ekskluzivno razkrivajo Recept za hujšanje

datum: 12.01.2023
kategorija: Novice

Društvo gospodinj in dramska skupina Planina pri Ajdovščini odpira novo gledališko sezono 2023 s premierno uprizoritvijo komedije Recept za hujšanje, v nedeljo, 15. januarja, ob 16. uri, v domači dvorani v stari šoli na Planini. Ponovitev predstave se obeta tudi v Ajdovščini, in sicer 29. januarja v Dvorani prve slovenske vlade.

tDruštvo gospodinj in dramska skupina Planina že 18 let raziskuje dediščino svojega kraja, v središču zanimanja članic in članov so šege in navade gospodinj ter njihova vloga v družini in širše. Zaključek raziskovalno-delovnega leta pa običajno okronajo z gledališko predstavo. Zadnji dve leti so si tudi planinske gospodinje in gledališčniki morali vzeti odmor, motor so ponovno zagnali jeseni in že to nedeljo, 15. januarja, vabijo v domačo dvorano na Planini na novo premiero.

Tudi letošnja predstava se vrti okoli gospodinjskih vsebin – zagotavljajo zabavo in obljubljajo ekskluzivni recept za hujšanje! Komedijo Recept za hujšanje je priredil in režiral Dušan Česen, avtorica komedije pa je Julijana Bračič. Tri prijateljice se na praznovanju rojstnega dne odločijo, da bodo hujšale. Začnejo hujšati na sto in en način, a kilogrami ostajajo. Ob pomoči svojih mož izvedo za čudežni recept, ki naj bi jih rešil vseh skrbi z todvečnimi kilogrami. Pa jih bo res? Splača se preveriti ali v nedeljo na Planini ali pa na zadnjo januarsko nedeljo v Ajdovščini. Gledališčnike s Planine že 18 let podpira Občina Ajdovščina, Krajevna skupnost Planina in zvesto občinstvo. In – če vam hujšanje ne gre od rok, imajo recept tudi za to. Zaradi velikega povpraševanja bo namreč na voljo kuharska knjiga Da ne bi pozabili 2 z nadvse uporabnimi recepti domače tradicionalne kuhinje.  

 

Vljudno vabljeni!