Pred nami je živahen konec tedna

datum: 15.12.2022
kategorija: Novice

Vročica veselega decembra se stopnjuje in konec tega tedna bo dosegla enega od vrhuncev – prireditve in doživetja si bodo kar podajale roke. Od sejmov do koncertov, od zaključnih srečanj do prireditev, od razstave jaslic do pokušine penin … Privoščite si svoje praznično doživetje.

Na občinski spletni strani zbiramo povezave do decembrskih doživetij v posebni, modro obarvani rubriki z zasneženo smrečico na vrhu. Eden od vrhuncev veselega decembra bo ta konec tedna, ko boste lahko nakupovali, se smejali, uživali in občudovali. Pobrskajte med zbranimi namigi, zagotovo najdete svoje doživetje.

 

dŠe posebej praznično bo v praznično okrašenem Vipavskem Križu, kjer se v nedeljo, 18. decembra začne odvijati božično-novoletna pravljica. Odpira se tradicionalna razstava jaslic, v Grajski kleti pa bo potekala pokušina penin in koktejlov iz penin vipavskih vinarjev. V Križu že napovedujejo tudi žive jaslice, Božična zgodba se bo odvila na praznični ponedeljek, 26. decembra. 

Že jutri se v prostorih Waldorfske šole odpira vsakoletni Smučarski sejem v organizaciji Društva Dol, trajal bo do nedelje. V soboto dopoldan povabljeni na Ajdovsko tržnico, ki bo tokrat božično obarvana in zelo bogato obložena.

fPosebna, zadnja razstava se v jutri zvečer odpira v galeriji Lična hiša, ki 29. decembra zapira vrata na sedanjem naslovu z novim letom pa se seli, sicer v bližino, vendar v manjše prostore. Z zadnjo razstavo članov Društva Lična hiša se tako z novim letom poslavlja eden od ajdovskih galerijskih prostorov.

V soboto zvečer se bodo v MKC Hiši mladih odvile Decembrske romance z glasbenima zasedbama Jet Black Diamonds in Zelenimi gartrožami. V nedeljo zvečer pa v Dvorano prve slovenske vlade prihaja Večno samska Tina Gorenak iz Špas teatra.

Še več pa v modrem napovedniku, ki ga bomo skozi praznični december sproti osveževali. Želimo vam vesela praznovanja.