Sopotniki aktivni

datum: 12.12.2022
kategorija: Novice

Že dober mesec se na telefonsko številko Sopotnikov oglaša nova sodelavka Tjaša. Tudi prihodnje leto bodo ajdovski prostovoljci pri Sopotnikih vozili dva avtomobila – podjetje Crono Car je še za leto dni podaljšalo izposojo enega svojih citroenov. Ste vedeli, da vožnja s Sopotniki prinaša dodatne ugodnosti?

Tjaša Samec je nova sodelavka ajdovskih Sopotnikov. Po dobrem mesecu se je že navadila dela, saj je, kot sama pravi, služba nadvse prijetna. Stranke, ki posegajo po brezplačnih prevozih, so prijazne, prostovoljci ki jih vozijo so zagnani. Še vedno je največ povpraševanja po prevozih v šempetrsko bolnišnico ali v ajdovski zdravstveni dom, sem in tja starejši zaprosijo tudi za prevoz v trgovino, bolj redko pa brezplačne prevoze koristijo za druženja. No, v teh predprazničnih dneh bo na mestu tudi obisk prijateljev ali frizerja, Sopotniki bodo z veseljem opravili vožnje tudi na družabne dogodivščine. Vožnja s Sopotniki pa prinaša tudi dodatne ugodnosti – nekatera ajdovski obrtniki tako vsem, ki koristite brezplačne prevoze za starejše, omogočajo dodatne popuste za svoje storitve in izdelke – seznam se nahaja v obeh Sopotnikovih avtomobilih.

Prostovoljska ekipa ajdovskih Sopotnikov je kar krepka, izmed 21 prostovoljnih šoferjev se res v vsakem trenutku najde tistega, ki ima čas. So pa novi prostovoljci vedno dobrodošli - če imate veselje do vožnje in vam ostaja časa, se oglasite Tjaši, sedež ajdovskih Sopotnikov je v MKC Hiša mladih. Razveseljiva novica je tudi, da Sopotniki v Ajdovščini tudi v prihodnjem letu delujejo z dvema avtomobiloma. Podjetje Crono Car se je namreč odločilo, da donatorsko pogodbo za citroena podaljša še za eno leto, hvala! 

Več o projektu Sopotniki v Ajdovščini