Življenja krog - praznični koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti

datum: 24.12.2018
kategorija: Novice

Vabljeni na praznični koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti, z naslovom Življenja krog, na praznični 26. december ob 19. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Slavnostni govornik bo predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina – Vipava Ljubo Vidrih.

Letni časi se menjujejo, koli pisani potujejo, usojen nam je časa vrtiljak, ozremo se na poti nazaj, odraščamo od malih nog, kar vrti se vekomaj, je življenja krog …

(Neca Falk, Življenja krog)

Navdih za program prazničnega koncerta je skladba Nece Falk, Življenja krog. Oblikovali ga bodo mnogi glasbeniki, pevke in pevci. Osrednjo zasedbo sestavljajo trije prekaljeni mački: pevka Barbara Šinigoj, basist Uroš Trebižan in kitarist Egon Boštjančič. Barbara je glasbena pedagoginja in precej netipična slovenska pevka. Njen izrazito globok in prodoren vokal spominja na velike glasove soula, uporablja ga tudi kot inštrument. Uroš Trebižan se uvršča med redke fretless basiste v Sloveniji, sodeloval je že z mnogimi glasbenimi skupinami različnih žanrov, je tudi dirigent tamburaškega orkestra Danica iz Dobravelj. Egon Boštjančič pa plava na ritmih brazilske glasbe, prepoznaven je po mehkem, barvitem zvoku, ki ustvari intimno atmosfero.

Osrednja zasedba bo na odru Dvorane prve slovenske glasbe gostila mnoge goste. Smaal Tokk ('poročen' z Radmilo z Ribnika), ki ga v vipavskem narečju igra umetniški direktor SNG Nova Gorica Marko Bratuš, je s svojo prostodušno iskrenostjo eden najbolj prodornih domačih raperjev, v bistvu parodija raperja.

Glasbeni pedagog Nejc Vrtovec je mojster na klavirski harmoniki, ki se spogleduje s šolo legendarnega Slavka Avsenika. Sodeluje z različnimi skupinami in glasbeniki, kot sta na primer Primavera ali Jožica Svete.

Carlos Yoder je bil v svoji rodni Argentini pianist, nakar ga je povsem prevzela indijska glasba. Danes je tolkalist in živi v Lokavcu.

Z glasbeniki se bo predstavil tudi oddelek za petje na Šoli glasbe in umetnosti Ozlinka, ki ga v letošnjem letu obiskuje več kot 40 učencev, med njimi tudi veliko mladih Ajdovk in Ajdovcev, ki jih bo mogoče slišati in videti na odru.

plakat18