Na Brjah o predelavi breskev

datum: 01.08.2017
kategorija: Novice

Učni center Brje je v širšem okolju že dobro prepoznan kot center znanja, izmenjave izkušenj različnih generacij in povezovanja med sadjarji - za nova poklicna znanja, izkušnje in zelena delovna mesta … Lani se je predavanj in delavnic, ki jih je na Brjah organizirala Ljudska univerza Ajdovščina, udeležilo več kot 150 oseb iz Vipavske doline, Goriških Brd in celo obale.

Tudi za letos je Ljudska univerza Ajdovščina pripravila pester nabor brezplačnih predavanj in praktičnih delavnic, na katerih si lahko udeleženci pridobijo znanja in spretnosti z različnih področij, predvsem v povezavi s sadjem.

Program sofinancira Občina Ajdovščina s ciljem, da bi udeleženci pridobljeno znanje o predelavi sadja (zelišč …) in seveda tudi trženja izdelkov čim prej prenesli v prakso, morda v nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) in morebitno samozaposlitev.

Učni center Brje je tako letos že gostil več to vrstnih delavnic, ker pa smo sredi sezone breskev, bo naslednje srečanje na Brjah namenjeno predelavi tega za Vipavsko dolino značilnega sadeža. Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev (predelava v kašast sok, kuhanje marmelade) bo v petek, 4. avgusta, od 17:00 do 20:45, in v soboto, 5. avgusta, od 9:00 do 14:00. Delavnico bo vodila Blanka Samec.

Prijave in dodatne informacije 05 36 64 750, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si.