Varnejši prehodi za pešce

datum: 15.02.2017
kategorija: Novice

Na glavni mestni ulici v Ajdovščini je v teh dneh posebej živahno – po osrednjem delu ulice se namešča dodatno javno razsvetljavo nad prehodi za pešce, gozdarji pa obrezujejo drevesa v drevoredu.

Prehodi za pešce v središču mesta bodo bolje osvetljeni. Čas je namreč pokazal, da žarnice, ki so bile v luči javne razsvetljave nameščene v sklopu projekta energetske prenove javne razsvetljave, ne svetijo dovolj, prav tako niso imele pravega učinka talne svetilke. Najbolj frekventni prehodi v središču mesta bodo dodatno osvetljeni, luči javne razsvetljave bodo nameščene na obeh straneh ceste. Na tak način bodo urejeni trije prehodi na Goriški cesti ter eden na Tovarniški cesti. Investicijo v vrednosti 15.000 evrov v celoti krije Občina Ajdovščina, vzdrževanje pa bo v domeni KSD Ajdovščina, v sklopu vzdrževanja javne razsvetljave po občini.

 

Goriška cesta pa bo v pomlad vstopila ozaljšana - v teh dneh namreč gozdarji, ki jih je najela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, obrezujejo drevesa v drevoredu. Vsakih nekaj let jim je namreč treba »sfrizirati« krošnje.