Županovo vino 2016 je …

datum: 22.04.2016
kategorija: Novice

Županovo vino je merlot 2013 posestva Ferjančič s Planine, na fotografiji župan Tadej Beočanin in Domen Ferjančič. Foto Samo Trebižan

Merlot letnika 2013 Posestva Ferjančič s Planine je tisto vino, ki je župana Tadeja Beočanina najbolj navdušilo. Je bilo pa težko izbrati, je povedal, saj so vsa vina, ki so prejela listine odličnosti, izvrstna.

Listine odličnosti 2016: župan Tadej Beočanin, Peter Bakaršič iz Malih Žabelj, Peter Božič s Planine, Bogdan Čehovin iz Gaberij, Peter Marc s Planine, Domen Ferjančič s Planine, Boris Stegovec z Brij in Damjan Štokelj s Planine. Foto Samo Trebižan  Sinoči se je s podelitvijo Listin odličnosti in razglasitvijo Županovega vina 2016 zaključilo letošnje občinsko vinsko ocenjevanje. Kavčičevo barbero z Brij, ki je zadnje leto dni odlično opravljala svoje poslanstvo, bo nasledil merlot 2013 Posestva Ferjančič, pridelan na Planini.  

Predsednica ocenjevalne komisije Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica Tamara Rusjan je letošnjo bero ocenila kot bogato in izredno kakovostno. Prav vsako od devetih izbranih vin bi lahko dostojno zastopalo Občino Ajdovščina na protokolarnih dogodkih. S svojim obiskom je dogodek počastila Vipavska vinska kraljica Vipavska vinska kraljica Nataša Ferjančič in župan Tadej Beočanin sta nazdravila z Županovim vinom 2016, Ferjančičevim merlotom 2013Nataša Ferjančič ter čestitala vsem vinogradnikom za dober pridelek. Za glasbo je tokrat poskrbela akustična zasedba domače skupine ElaBanda.

Tako zaključna prireditev, kot že prej vinsko ocenjevanje, je potekalo v restavraciji hotela Gold Club. Direktorica Marjana Remiaš je ob tej priložnosti vinarje povabila k sodelovanju v novih vinskih zgodbah, ki jih načrtujejo.

 Županovo vino 2016