Izjemen dosežek ajdovskih fotografov

datum: 31.03.2016
kategorija: Novice

V parku Tivoli v Ljubljani bodo postavili fotografsko razstavo o lepotah narodnih parkov. Na ogled bo 58 izbranih fotografij, med katerimi bo devet fotografij treh članov ajdovskega fotografskega društva Veno Pilon.

Razstavo z naslovom Narodni parki - v skrbi za naravo prireja National Geografic Slovenije ob finančni podpori ameriškega veleposlaništva v Sloveniji in Mestne občine Ljubljana. V Jakopičevem sprehajališču bodo na ogled tudi fotografije Marjana Cigoja, Mirana Krapeža in Otona Naglosta, članov FD Veno Pilon iz Ajdovščine. Cigoj in Krapež se bosta predstavila kar s po štirimi fotografijami predvsem živalskega sveta, posnetih v naših narodnih parkih, Naglost pa je ujel zanimiv motiv iz Trente. Ob tem velikem deležu naših fotografov je treba dodati še fotografijo Marijana Močivnika iz Dobravelj, ki sicer ni član društva.

Odprtje razstave bo v torek, 5. aprila ob 18. uri in bo na ogled vse do konca junija. V nedeljo, 17. aprila, bo po razstavi vodil Arne Hodalič, urednik fotografije pri National Geograficu Slovenije.