Vrtnarite s pomočjo posadi.si

datum: 01.07.2014
kategorija: Obvestila

Planer vrta, ki upošteva pravila dobrih in slabih sosedov, dostopen na www.posadi.si.

Pet Primorcev, med njimi tudi Ajdovka, so to vrtnarsko sezono priskočili na pomoč vrtnarjem. Razvili so mobilno aplikacijo Posadi.si , ki je pravi mali asistent za vrtnarjenje. Ideja se je porodila lani poleti na Startup vikendu v Ljubljani, luč sveta pa je ugledala letos marca.

Del ekipe Posadi.si.Brezplačna aplikacija, ki jo dopolnjuje tudi spletna stran s forumom, je namenjena tako popolnim začetnikom kot izkušenim vrtičkarjem. Nastala v sodelovanju z željami uporabnikov in deluje po principu setvenega koledarja Marie Thun, v katerega lahko uporabnik shranjuje tudi lastne opombe. Dopolnjujejo jo še praktični nasveti o gojenju zelenjave.   V juniju je izšla dopolnjena verzija aplikacije, ki ob naštetem  ponuja tudi vremensko napoved Agencije za okolje, prilagojeno lokaciji, kjer se vrt nahaja. Spletna stran ponuja vrtni planer, na katerem si lahko uporabnik izriše in načrtuje svoj vrt z upoštevanjem dobrih in slabih sosedov med vrtninami, ter forum, na katerem lahko vsak zastavlja vprašanja ali nanja odgovarja, na njem pa sodelujejo tudi strokovnjaki Kmetijske svetovalne službe Slovenije. 

Aplikacija prikazuje koledar po metodi Marije Thun in najnovejšo vremensko napoved, vanjo pa si lahko dodamo tudi svoje opombe.Del ekipe je bil spomladi izbran za podjetniški pospeševalnik TechPeacs v italijanskem mestu Trento. Tam se v družbi obetavnih mladih podjetnikov iz celega sveta učijo o podjetništvu in nadaljujejo z razvojem aplikacije.

Posadi.si  je za enkrat dostopen zgolj uporabnikom Android pametnih telefonov, ekipa pa jo želi omogočiti tudi tistim, ki pametnega telefona nimajo. Ekipa je celoten razvoj opravila v prostem času in brez finančne podpore, zato so junija svoje zveste podpornike (aplikacijo uporablja že preko 2000 ljubiteljev domače zelenjave) prosili za pomoč. Za dokončanje aplikacije potrebujejo dodatne programerske roke in računajo, da bodo z zbranimi sredstvi aplikacijo še pred koncem leta pripravili še za ostale operacijske sisteme, vse njene funkcije omogočili tudi na spletni strani in aplikacijo nadgradili še z opozorili za zalivanje na podlagi namakalnega modela. Če jim želite pomagati tudi vi, obiščite njihovo spletno stran www.posadi.si.

Aplikacijo si lahko uporabniki Android telefonov brezplačno naložite iz Google Play trgovine, ostali vrtičkarji pa lahko delovno vnemo mladih Primorcev izkoristite na spletni strani posadi.si in na forumu nasvet.posadi.si, ki že predstavlja lepo zbirko znanja strokovnjakov in ljubiteljskih vrtičkarjev.

 vb