Ajdovščino prekriva brezžični spletni signal

datum: 03.12.2012
kategorija: Obvestila

Ajdovščina bo prav kmalu skorajda v celoti pokrita z brezžičnim spletnim signalom. Antene namešča podjetje Freenet d.o.o. iz Idrije, ki ima s tovrstnimi dejavnostmi že veliko izkušenj.

Najprej so s signalom opremili Idrijo in okolico, tudi Črni vrh in Javornik. Pred kratkim so brezžični internet omogočili Vipavcem, v teh dneh pa smo signal zaznali tudi v Ajdovščini.

V sodelovanju s podjetjem Mlinotest in Občino Ajdovščina je podjetje Freenet lahko vzpostavilo sistem, ki vsem uporabnikom omogoča eno uro brezplačnega interneta, seveda pa ponuja tudi komercialne naročniške pakete.

Trenutno so antene postavljene na Mlinotestovem silosu – če jih vidite, lahko s svojim računalnikom že preverite povezavo. V nadaljevanju pa bodo antene nameščene še na strehi Športnega centra Ajdovščina in Obrtnega doma Ajdovščina.

Brezplačna spletna ura je namenjena predvsem gostom – turistom in drugim obiskovalcem našega mesta, pa tudi domačinom, ki jo bodo lahko koristili vsakih 24 ur. Prenos podatkov je dovolj velik za pregled e-pošte, pa za iskanje informacij in oglede spletnih strani ter za »sip kliente« in njihove pametne telefone. Za zahtevnejša spletna opravila pa je na voljo komercialna različica povezave, vse informacije najdete na spletni strani podjetja www.freenet.si.