Koledar dogodkov

Dogodek: Vasco Trilla & Diego Caicedo - turneja Better Live

Datum: 12.04.2024
Ura: 19:30

Kraj: Lokavec
Lokacija: Klub Štala, zaselek Kuši ob Kovaškem muzeju v Lokavcu

Organizator: KUD Kussa

Better Live je mednarodni projekt, ki bo potekal do avgusta 2026 in se zavzema za trajnostno kroženje glasbenikov v Evropi, torej z upoštevanjem ekonomskih, socialnih in okoljskih vidikov. Zato bo turneja potekala v obliki manjših koncertov v povezavi z lokalnimi skupnostmi in bo pošteno plačana. Projekt podpira in zagotavlja strokovno znanje za 9 neformalnih mrež po Evropi, ki so pogoj za učinkovito umetniško kroženje v Evropi. Zavod Sploh je glavni partner v naši regiji, v regionalno mrežo pa je vključenih 12 slovenskih, italijanskih in hrvaških organizacij, ki se ukvarjajo z organizacijo koncertov in drugih dogodkov, povezanih s svobodno improvizacijo, med njimi tudi naše Kulturno umetniško društvo Kussa s prizoriščem Klub Štala.

Na prvi turneji Better Live gostujeta dva barcelonska glasbenika, kitarist DIEGO CAICEDO in bobnar VASCO TRILLA.

19:30 vrata

20:00 koncert

DIEGO CAICEDO (Kolumbija) – kitara

Caicedo je glasbo študiral na Universidad Autónoma De Bucaramanga v Kolumbiji, kompozicijo pa na La Universidad Industrial De Santander v Bucaramangi ter na Escuela Cristancho v Bogoti. Leta 2003 se je preselil v Barcelono, da bi študiral zgodovino, teorijo in prakso jazza. Potem ko se je naveličal pristopa h kitari zgolj z akademskega vidika, je začel raziskovati in iskati lasten izraz, da bi izstopil iz okvirjev in se osvobodil omejitev, ki jih postavlja formalni študij kitare. Trenutno je del scene proste improvizacije v Barceloni.

diegocaicedoleon.wordpress.com

VASCO TRILLA (Španija)- bobni

je eden najbolj aktivnih, vsestranskih in ustvarjalnih bobnarjev na barcelonski glasbeni sceni. Sodeloval je z mnogimi glasbeniki in posnel več kot 100 albumov od proste improvizacije in jazz rocka do progresivnega rock metala in ambientalne glasbe.

Zdi se, da ključne lastnosti njegovega uspeha sestavljajo trije dejavniki: domišljija, medžanrske izkušnje pri izvajanju glasbe in nenehno prizadevanje za širjenje meja inštrumenta.

"Vasco Trilla je mojster vizionarski zvočni alkimist. Njegovo delo ima veliko sposobnost tišine in prostora, lastnosti, ki sta redki in zelo potrebni v teh kaotičnih, preveč stimuliranih časih. To so zdravilne udarne meditacije z globokim dihanjem, ki jih Señor Trilla kanalizira neposredno iz Duha kot blagoslov za um in dušo.« – Ra Kalam Bob Moses

"Vasco je resnično eden od sodobnih mojstrov novega 'prostega dostopa do zvoka' seta bobnov in tolkal. V nasprotju s sprejetimi konvencijami o hitrosti in 'bleščečem' igranju s kompletom bobnov, on daje neverjetno glasbeno izjavo, ki nas popelje skozi nešteto tonov in čustev na raznolikem in tonsko hibridnem potovanju." – Pete Lockett

»Izjemen je na toliko načinov, za kreativno bobnanje lahko uporabi vse, kar želite. Odkrito povedano, skorajda ne poznam nikogar tako inovativnega v bobnanju, kot je on.” – Maciej Lewenstein

vascotrilla.com
youtube.com/user/vascotrilla
facebook.com/vasco.trilla

Še vse do 20.5.2024 je v galeriji Kluba Štala ob dogodkih, ki jih prirejamo, sicer pa po predhodnem telefonskem dogovoru (031 494 852 ali 051 313 163), na ogled razstava slik Anje Kranjc z naslovom »Odprto bivajoče«.

 

 

Lepo vabljeni!

Prost vstop oziroma prispevki po želji.

 

Zaradi boljše organizacije, prosimo za rezervacije na:
drustvokussa@gmail.com
ali telefonsko:

Gal 031 494 852
Beti 051 313 163