Koledar dogodkov

Dogodek: Slikarska razstava Džumbus, avtorici Nika Černigoj in Tina Kraljič

Datum: 23.05.2023 - 20.06.2023

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Galerija MKC Hiša mladih Ajdovščina

Organizator: MKC Hiša mladih

V galeriji Hiša mladih Ajdovščina bo v torek, 23. maja ob 18.00, potekala otvoritev slikarske razstave Džumbus. V okviru Tedna vseživljenskega učenja se predstavljata slikarki Nika Černigoj in Tina Kraljič.

Avtorica Nika Černigoj Nika Černigoj je magistra tradicionalnih grafičnih tehnik. Svoje znanje je pridobila na diplomskem in magistrskem študiju na Akademiji lepih umetnosti (Benetke, Italija). Izpopolnjevala se je še na Inštitutu za likovno umetnost (Lahti, Finska) in na številnih samostojnih likovnih razstavah ter likovnih kolonijah v Sloveniji in tujini. Trenutno je zaposlena kot učiteljica likovne umetnosti na osnovni šoli. 
Tina Kraljič je mlada vsestranska umetnica, ki ustvarja v različnih likovnih tehnikah, kot so risba, akvarel, kiparstvo, izdelava nakita, strip, animacija ter razne multimedijske tehnike. Študij je opravljala na Avtorica Tina KraljičAkademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je diplomirala v slikarstvu. Osvojila je več nagrad na extemporih in drugih likovnih natečajih ter svoja dela razstavljala na skupnih razstavah.