Koledar dogodkov

Dogodek: Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske

Datum: 21.05.2023 - 22.05.2023

Kraj: Vipava
Lokacija: Lanthierijev dvorec

Organizator: RRA ROD

kozarciFestival vina in kulinarike Okusi Vipavske je že tretje desetletje svojevrstno izložbeno okno dinamike vinarstva v Vipavski dolini. Je osrednji prostor za predstavitve in pokušine, za povezovanje in trgovanje. Ne le za vse bolj cenjena vipavska vina, tudi za lokalne pridelke in jedi, ki jih ustvarjajo mojstri kulinarike. Je prostor, kjer se vsako leto strast ustvarjanja sooči z napredkom znanj. Kjer lahko obiskovalci uživamo v razkošju okusov Vipavske doline.

Prvi festivalski dan, vedno v nedeljo, odpira vrata vsem ljubiteljem vin in kulinarike. Ponuja priložnosti za okušanje med pogovori z vinarji, pridelovalci in mojstri negovanja okusov. Za srečanja in presenečenja.

Drugi festivalski dan, v ponedeljek, je delovno obarvan in namenjen strokovni javnosti. Letos prvič gosti Masterclass Okusi Vipavske. Vrata festivala pa so tudi drugi dan odprta vsem ljubiteljem pristnih vipavskih okusov.

Letošnji festival Okusi Vipavske prvič poteka v prostorih Univerze v Novi Gorici v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi. Čudovito obnovljeno rezidenčno poslopje dvorca Lanthieri in dejstvo, da v teh prostorih domuje Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, dajeta festivalu poseben pečat.