Koledar dogodkov

Dogodek: Grand Crue Vipava Valley

Datum: 01.04.2023
Ura: 16:00

Kraj: Vipavski Križ
Lokacija: Grajska klet v Vipavskem Križu

Organizator: Zavod za turizem Vipavski Križ

grandcrue vipava vally.jpgVipavski Križ se vse bolj prebuja tudi na področju različnih dogodkov, še posebej privlačni pa so tisti dogodki, ki s seboj prinašajo tudi dobro domačo kapljico. Tokrat bo dogajanje namenjeno vrhunskim legam Vipavske doline. V sodelovanju z Revijo Vino, smo pripravili izbor vinarjev in vin, katera nam bodo predstavili. Veliko vipavskih vin po kvaliteti in ocenah sega v sam vrh svetovnih vin, tako da bo druženje z najboljišimi vini še bolj posebno.

Dogodek se bo začel z vodeno degustacijo, na kateri bomo predstavili razlike med odprtim vinom, višjim cenovnim rangom vipavskih vin in globalno poznanimi vini. Na ta način bomo gostom predstavili kakšne so razlike med temi vini, v kvaliteti, načinu pridelave, okusu, aromah, barvi in ceni. Degustacijo bo vodil Dejan Bavčar.

Sledi ogled kraja, začetek druženja z vinarji v Grajski kleti in razglasitev prvaka prvega reza salame 2023, ki ga bo opravilo Rotary klub Ajdovščina v sodelovanju s kmetijskim inštitutom. Ker je Vipavska dolina poznana tudi po temu, da je naravna sušilnica, si tudi produkti, le te zaslužijo svoj dan, saj so res nekaj posebnega. Razlike med njimi so velike, zakaj pa prav do njih pride, kakšne so, kako jih naredimo, nam bodo na ta dan z veseljem predstavili člani kluba Rotary Ajdovščina. Salame, ki bodo prišle na ocenjevanje, bomo lahko tudi podegustirali. 

PROGRAM DOGAJANJA:

- 15h začetek dogajanja, delavnica, vodena degustacija

- 16h voden ogled po Vipavskem Križu, druženje z vinarji v grajski kleti

- 17h razglasitev prvaka vipavske salame

- 22h zaključek prireditve

Informacije in rezervacije za skupine: 031 229 336 Patrik ali info@vipavskikriz.si

Organizator: Zavod Vipavski Križ