Koledar dogodkov

Dogodek: S Pilonovo galerijo ob slovenskem kulturnem prazniku

Datum: 08.02.2023
Ura: 11:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: zbor udeležencev pred Pilonovo galerijo Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

Obeležje na pročelju Pilonove galeriije, foto Primož Brecelj.jpgZ upanjem, da bodo tokrat vremenske razmere bolj prijazne, vas vabimo, da se nam ob slovenskem kulturnem prazniku pridružite na vodenem sprehodu po ajdovskem mestnem središču in izveste kaj zanimivega o kiparski dediščini mesta.
 
Udeležba je brezplačna. Več podrobnosti najdete v nadaljevanju.
 
11.00–12.00
Z Miškom Venčem iščemo Pilona po mestu, voden sprehod za otroke in družine 
Otrokom in družinam se bo na odkrivanju Pilonovih kiparskih del in obeležij, povezanih z našim umetnikom ter Pilonovo galerijo, pridružil tudi Mišek Venč. Na sprehodu po mestu nam bo zastavil nekaj ustvarjalnih izzivov. 
Na  tokratni kulturni dan se dobimo pred Pilonovo galerijo na Prešernovi 3. Vsaka udeležena družina bo prejela majhno darilo, spominek Pilonove galerije. 
Vodi: Tanja Cigoj
 
11.00–12.00
Javna kiparska dela v Ajdovščini, voden sprehod za odrasle
Vabimo vas na voden sprehod med javnimi kiparskimi deli v Ajdovščini. Zbrali se bomo pred Pilonovo galerijo, Prešernova ulica 3, Ajdovščina. Sprehodili se bomo do kiparskih del, ki krasijo središče Ajdovščine in njegovo neposredno okolico. Ustavili se bomo pri kiparskih delih Vena Pilona (Ivan Cankar, notar Artur Lokar) in pri Spomeniku upora primorskega ljudstva, ki je delo kiparke Milene Stibilj Lah. Sprehod bomo zaključili z dvema reliefoma, ki obeležujeta delovanje prvega lutkovnega gledališča na Slovenskem in prve monografske galerijske ustanove v nekdanji Menigovi pekarni, Pilonove galerije.
Vodi: Tina Ponebšek

Pilonova galerija je zaradi prenove za obiskovalce zaprta.