Koledar dogodkov

Dogodek: Svetovni dan prve pomoči - aktivnosti na Lavričevem trgu

Datum: 11.09.2021
Ura: 09:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričev trg Ajdovščina

Organizator: RKS OZ Ajdovščina

Ekipa prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina V soboto, 11. 9., od 9. do 11. ure vse lepo vabimo na Lavričev trg, kjer bo na stojnicah potekalo: določanje krvnih skupin, brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, vpis prostovoljcev za darovanje krvi ter ustvarjalnica za otroke na temo prve pomoči.

Na Lavričevem trgu pred nekdanjo blagovnico Nanos bo tudi delovna točka, na kateri bo potekala vaja za srednješolsko in odraslo ekipo prve pomoči. Prav tako bo delovna točka na zelenici za starim Jochmannovim mlinom, kjer bo vaja potekala v sodelovanju z Društvom reševalnih psov Nova Gorica. 

FBpageCover (2).jpgV RKS - OZ Ajdovščina smo veseli, da širša javnost in še predvsem otroci in mladi kažejo vedno več zanimanja za usposablja v nudenju prve pomoči. S tem pridobijo pomembne veščine za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in boleznih ter hkrati krepijo zavedanje o pomenu lastne varnosti. Posledično pa tako gradimo družbo, v kateri bo vsak sposoben izvajati nujne ukrepe za reševanje življenj.

 

Lepo vabljeni!