Koledar dogodkov

Dogodek: Predavanje mag. Mojce Drnovšek: Čustva - procesi, ki izražajo človekov vrednostni odnos do zunanjega sveta ali do samega sebe

Datum: 18.11.2019
Ura: 18:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 Vabimo vas na srečanje s strokovnjakinjo s področja relacijske družinske terapije mag. MOJCO DRNOVŠEK.

Relacijska družinska terapija je inovativni model, ki ga je razvil prof. dr. Christian Gostečnik. Pristop predpostavlja, da se odnosi in vzdušje z najbližjimi, ki smo jih doživeli v otroštvu, nezavedno ponavljajo v odraslosti. Deluje na treh ravneh: na sistemskem (družina), na medosebnostnem (odnosi med partnerjema) ter na notranjem psihičnem nivoju (obrambni mehanizmi). Čeprav so vzorci odnosov zelo boleči, se lahko razrešijo v intimi dveh, ki si nudita sočutje in ustvarita nekaj novega, je zapisala mag. Mojca Drnovšek.

Gostja deluje v Vzgojnem zavodu Planina, kjer dela z otroki in mladostniki s čustvenimi in vedenjskimi težavami, in opravlja prakso kot specializantka zakonske in družinske terapije v Ajdovščini, kjer tudi živi.

Predavanje ČUSTVA – PROCESI, KI IZRAŽAJO ČLOVEKOV VREDNOSTNI ODNOS DO ZUNANJEGA SVETA ALI DO SAMEGA SEBE je prvo od treh načrtovanih.